Dostum arkadaşlar kendi dertlerine senin sorunu unutmuşlar. B2B, B2C falan senin kafan karışmasın bilmiyor isen bunlara cevap verip istediğini anlatman zor. Şimdi sana bazı seçenekler sunayım.
Öncelikle e-ticaret sitesi kurman için gerekli olan 1- ürün satışı yapabileceğin site, 2- Satılacak Ürün :) 3. Sanal Pos

1. E-ticaret sitelerini istersen ücretli olarak alabilirsin istersende internette biraz araştırma yaparak ücretsiz olarak açık kaynak kodlu sistemleri kendin kurabilirsin. Tabi host domain falanda gerekli bunlara girmiyorum.

2. Ürün için eğer senin bir ürün tedariğin yoksa xml ile ürün satış bilgileri veren tedarikçi firmalar var. Bunun dışında analogfikir arkadaşın dediği gibi incir.com gibi internet siteleride var. Bunlara bir miktar para ödeyip kaydoluyorsun senin gibi kaydolmuş binlerce insan içerisinde ürün satıp komisyon almaya çalışıyorsun. Fakat sağlam bir networkün yoksa zor bir iş.

3. Sanal Pos: Eğer ticari bir firma değilsen kişisel açtığın e-ticaret sitesine sanal pos alamazsın. Anca 3. parti firmalarla ağır komisyonlar altında anlaşarak sanal pos alabilirsin buda astarı yüzünü geçer. Bende senin gibi çok araştırıyorum e-ticaret için falan ama anladığım kadarıyla ticari bir faaliyet içerisinde olmadan böyle bir konuya giriş yapmak isteyen kişi bu işten kazanç sağlaması çok zor. Kazanç sağlar mı? Sağlar peki değer mi? Orası tartışılır.