-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
serbest meslek
-
-
Ad Soyad
E** Ö**
-
-
-
Ticaret
50, (%100)
Merhaba arkadaşlar, malum büyük ekseriyetle ek gelir elde etme kapsamında siteler açıyoruz. Bir yandan emeklerimizi yansıtırken bir yandan da gelir elde ediyoruz. Küçük bir kısım ise keyif amaçlı siteler açarken site maliyetlerini karşılamak adına bu faaliyetlere katılıyorlar.
Sorum şu ki bir site tanıtım yazısı, link, reklam gibi gelir kalemlerinden ne zaman gelir elde etmeye başlamalıdır?
Hangi kriterlere bakarak tanıtım yazısı veya link satışına başlamalı?
-Sitenin faaliyet tarihi mi?
-Alexa değerleri mi?
-İçerik sayısı mı?
Hangi değer önemlidir ve hangi eşiklerden sonra satış yapılabilir?
Yaklaşık 2 ayı aşkın sürede faaliyette olan websitemden ayda 1 veya 2 adet tanıtım yazısı satışı yapmak istiyorum. Çok mu erken? Elbet acele etmek istemiyorum ama bir yandan da çok ufak da olsa adım atmak istiyorum...
Önerileriniz nelerdir?
portal
https://portalciyiz.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
Y** Ö**
-
-
-
Ticaret
14, (%100)
Hocam açıkçası para kazanmak için kurulan sitelerin yüksek oranla tutmadığını gözlemliyorum. Ben siteyi açtığımda tamamen zevk için açtım yanlış hatırlamıyorsam 8. aydan itibaren kendisi kazandırmaya başlamıştı. Yani siteyi yaptım gelsin paralar dememek gerek, sabırla uğraşmaya devam :)
1 kişi bu mesajı beğendi.
joduska
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
3D CG Artist
-
-
Ad Soyad
C** E**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Genelde yeni işlerde hep 6. ayımda kazanmışımdır.
hisef
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
yazılım
-
-
Ad Soyad
F** S**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Hocam öncelikle Allah yolunuzu daim etsin, malesef bu belirttiğinzi hiç bir kritere göre değerlendirilecek bir şey değil, sayfanın hit durumuna göre bu zaman 1 yılı da bulabilir, 1 ay sonra da kazandırabilir. Reklamverenler sitenin ne kadar yeni eski olduğuna değil sitenin ne kadar hit aldığına bakar tanıtım yazısı ve link satışında durum nedir bilmiyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Memur
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Bence alexanın hiçbir önemi olmamalı. Şahsen en az 6 aylık sitelerden ve günlük tekil hit sayısına göre tanıtım yazısı ve link alımı yapıyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Sosyal Medya
-
-
Ad Soyad
S** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Abicim ben çok içerik satışıdır, backlink almaktır falan ticareti yapmış insan değilim. ama mantık yürüterek - en azından benim açımdan etik bir şekilde olması gerektiği gibi nasıl olmalıdır bunu anlatayım.
Öncelikle senin sitenin belirli bir takipçi kitlesi oluşmalıdır. Çünkü reklam kitlelere ulaşılmak için verilir. "Benim sitemin aylık 10.000 takipçisi var, siteme girenlerin demografik bilgisi şudur." dediğinizde bu hedef kitleyi hedefleyen kişiler eminim reklam verecektir.
Bunun dışında adsense gibi kazanç yollarından gelir elde etmek için web sitende minimum 100 içerik olması ve özgün olması gerekir ki siten kabul olsun. Bu konuda örnek vereyim. Benim karikatür sitem var. 2 ayda bir 10 tane içerik yüklüyorum yıllık 210TL falan kazanıyor domain ile hosting masrafını çıkartıyor. Gösterimide aylık 3.000
Affiliate reklam kanalları var. 3-4 yıl önce Zanox vardı bunun sayesinde aylık 100 lira falan kazancım oluyordu.
Benim vereceğim akıl bu kadar ama senin dediğin gibi makale satışı yapan arkadaşlar falanda kendi tecrübelerini paylaştığında eminim seninde aklında bir fikir belirecektir. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Üniversite
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
13, (%100)
Eğer paran bütçen var ise 2. aydan kazanırsın rahatça.Fakat yok diyorsan emeğinle vs. 5. 6. aya doğru damlamaya başlar.Genelde para kazanmak için site açanlar 2-3 hafta sonra sıkılıp para gelmiyor diye bırakıyorlar projelerinden vazgeçiyorlar.Öyle yapmamanı dilerim.Başarılar