Abicim ben çok içerik satışıdır, backlink almaktır falan ticareti yapmış insan değilim. ama mantık yürüterek - en azından benim açımdan etik bir şekilde olması gerektiği gibi nasıl olmalıdır bunu anlatayım.
Öncelikle senin sitenin belirli bir takipçi kitlesi oluşmalıdır. Çünkü reklam kitlelere ulaşılmak için verilir. "Benim sitemin aylık 10.000 takipçisi var, siteme girenlerin demografik bilgisi şudur." dediğinizde bu hedef kitleyi hedefleyen kişiler eminim reklam verecektir.
Bunun dışında adsense gibi kazanç yollarından gelir elde etmek için web sitende minimum 100 içerik olması ve özgün olması gerekir ki siten kabul olsun. Bu konuda örnek vereyim. Benim karikatür sitem var. 2 ayda bir 10 tane içerik yüklüyorum yıllık 210TL falan kazanıyor domain ile hosting masrafını çıkartıyor. Gösterimide aylık 3.000
Affiliate reklam kanalları var. 3-4 yıl önce Zanox vardı bunun sayesinde aylık 100 lira falan kazancım oluyordu.
Benim vereceğim akıl bu kadar ama senin dediğin gibi makale satışı yapan arkadaşlar falanda kendi tecrübelerini paylaştığında eminim seninde aklında bir fikir belirecektir. Umarım yardımcı olabilmişimdir.