Önerilere şöyle bir bakıyorum, evet. Güzel öneriler var gerçekten. Ama bunların bazılarının uygulanabilirliği çok zor arkadaşlar. Yönetim hangi biriyle uğraşacak?

Bakın **************lığı bir nebze de olsa önlemek için, şu konuyu açtım.

Havuz sistemi öneriyorsunuz. Bu sistemde WMAracı'nın alması gereken bir komisyon var. Kimse birebir iletişim imkânı varken bu komisyonu vermez. Herkes ev, araba, iPhone telefon ticareti yapmıyor. An geliyor 1 liranın hesabını yapıp havale masrafından kaçınan arkadaşlar var. Bunun denetimi sağlanamaz. Risk havuzu sistemini kullanan kişi sayısı çok az olur ve boşuna masraf edilmiş, boşuna uğraşılmış olur. Bunu sen ben o bu veya şu, hepimiz biliyoruz.

Kimlik fotokopisiyle ilgili önerileri daha önce Psycho yanıtlamıştı. Şüphe duyulan tüm üyelerden zaten T.C. kimliğinin fotokopisini, arkalı ve önlü olarak çekip göndermesi isteniyor. Buna ekstra olarak, benim önerim şu olur. Bu kimliklerin selfie şekilde kişinin yüzü ve kimlikteki fotoğrafının aynı anda görüneceği bir tek kare içerisinde çekilerek gönderilmesi gerçekten kimliğin o kişiye ait olup olmadığının tespitini kolaylaştırır.

Davetiye konusu çok önemli, ancak yönetim buna sanırım sıcak bakmıyor. Davetiye kadar önemli bir güvenlik önlemi de SMS doğrulamasıyla üye olmak ve zaten bu var. **************lar hatlarını kullandıkça ellerinde hat bitiyor. Ha hattın sonu gelmez diyebilirsiniz ama bu mantıkta bakarsak davetiyenin de sonu gelmez.

Evet, bir şeyler yapılmalı. Ama şu an halihazırda sunulan önerilerin çoğu zaten daha önce dile getirildi; yönetim tarafından değerlendirildi. Bir şeyler yapmak şart... Ama ne?