Kişisel Blogumdan paylaşım yaptığım yazımı sizlere sunmak istedim...
Bir web sitesi sahibi olarak ilk sitelerimden yaptığım yanlışlarım aklıma geldikçe bayağı bir kendimi troller oldum.. Halen eski sitelerimi incelerim ve neler yaptıklarıma bakarım, bu yaptıklarımdan da uzak durmaya çalışırım. Peki Yanlış Seo Öğrenmeyelim başlığını neden kullandım?
Arama motorları optimizasyonu bir çok webmaster’ın baş ağrısı olmaya devam etmekte. Bunun için forumlarda, kişisel web sitelerin de Seo Danışmanlığı adı altında hizmet verenler, Seo paketleri satan arkadaşlar bulunmaktadır. Türkiye bu konuda artık bir çok ülkeden daha üst seviye bir ortam, teknoloji ve habere sahip neredeyse.
1- Eski otoritesini kaybeden PR sitelerden Backlink almak
Bir çok Webmaster forumlarında ve bloglarında yayınlanan ‘PR9 Backlink’ başlıkları şimdi aklımıza gelmiştir. Değer olarak PR li olan siteler yüksek getiri var diye ha bire aldığımız backlinkler artık eski etkisini kaybetmiştir. Bunun yerine ziyaretçisi olan sitelerden backlink alırsanız daha yararlı olur.
2- Alexa Düşürme çalışmaları
Alexa sitesinin sayaç durumunu görenler yanılmamakta. Yalnız bunu da kesin bir sonuç olarak görmek aslında birazcık fala bakmaktır. Alexa değerleri genellikle girilen kişi sayısı ve sitenizde kalınan zamana bağlı paralele olarak düşmektedir. Bundan dolayı Alexa düşürmek yerine hit alabilecek çalışmalara yönelmeniz en uygun çalışmalardır.
3- Footer Link Çıkışları
Bir çok kelime bazlı çalışmanın en büyük etki gösteren link çalışması olarak karşımıza çıkan Footer Link Çalışmaları bizlere aslında bunun ne kadar doğru olmayacağını da göstermektedir. Artık Seo Otoriterleri tarafından kabul görmeyen değerler arasında.
4- Sosyal İmlemeler
Penguen Algoritması sonucu aşırı şekilde link alımı yapılan Sosyal Paylaşım siteleri bu değerlerde artık ‘Link Çöplüğü’ halini almasından dolayı etksini yitirdiğini duyurdular. Eskisi gibi etki vermeyen bu siteler artık artı yerine zarar da verebilmekte.
5- Dizin Siteleri
Önceleri kurumsal sitelerin bulunabilme için kullandıkları bu siteler şimdilerde kullandığımız tabirlerden Link Çöplüğü haline gelmesini göstermektedir. Artık Arama motorları tarafından pek kaale alınmadığı gibi artık zararlı backlinkler olarak da görünmektedir.
6- Dmoz da Bulunan Sitelerden Backlink alma
Önceden arama motorları tarafından değerli kılınan DMOZ dizini şimdiler de hiç bir şekilde artı yönlü kullanılmamakta. Eksi bir durum söz konusu olmadığı gibi artısı olmadığı da kesinleşmiş durumda.
7- Ziyaretçi Defterleri
Kullanıcılar tarafından aşırı şekilde kullanılmasından dolayı artık her biri çöp siteler haline geldiğinden etkileri pek kalmamıştır. Genellikle Seo Programları ile yapılan backlink çalışmalarından dolayı Beyaz Seo’ya uygun görülmemektedir.
8- Hit Siteleri
Siteler için trafik sağlayabilen bu siteler (Toplistler) değersiz sitelerin birbirine değerliymiş gibi gösterdiği ve bununla gelen ziyaretçiler ile de hit sağlandığı bir sistem idi. Şimdilerde bu sistemin zararı daha çok bulunmaktadır.
Sizlere daha önce paylaştığım bir konu olan Bloğunuzu Profestonel Gösterin adlı makalemiz de yazdığımız gibi kendinizi bu denli işlere alışık koymayınız. Siteniz sizin istediklerinizi yapmaktadır ne fazlası ne eksiğini bir şekilde yapmaz. Değer verdiğiniz web siteleriniz var ise kesinlikle yukarıda ki maddelerden artık kaçınmanız şart olmuştur.
Makale Kaynağı : Yanlış Seo Öğrenmeyelim adlı kişisel site makalelerimden paylaşılmıştır.