Bugün başımdan buna benzer bir olay geçti. Kullanmakta olduğum www.eskisehircilingir.net sayfasına kullanmadığım elimde eskiden beri duran diğer domainlerimi yönlendirmek istedim. Boşa duracağına sayfaya yönlensin katkısı olur diye düşündüğüm için böyle bir arayış içeisine girdim. Bu yönlendirme olayı 301 ve 302 olarak .htaccess dostası ile sağlanabilirken DNS adreslerinin değişimi ile de sağlanabiliyor. Bunu firmaya destek talebi açarak öğrendim. Verilen cevap Alan adlarınızın nsleri belirtiğiniz eskisehircilingir.net alan adı ile aynıdır. Plesk panele giriş yapıp eskisehircilingir.net alan adının sağında ki denetim masasında açın bölümünde "Bir Etki Alanı Takma Adı Ekleyin" kısmından alan adlarınızı eskisehircilingir.net e yönlendirebilirsiniz. Şeklinde idi. Bende bu sayede
www.eskisehircilingir.org
www.eskisehircilingir.gen.tr
www.eskisehircilingir.web.tr
www.eskisehircilingir.info
www.eskisehiranahtarci.gen.tr
www.eskisehiranahtarci.info
www.eskisehiranahtarci.web.tr boşta olan domainleri bu şekilde ekledim. Artık üstteki domainlere giriş yapılsa da ana sitem olan http://www.eskisehircilingir.net e yönleniyor. Yine konuyu domainin kayıtlı olduğu firma ile görüşmende fayda var.