Size şunu söyleyeyim, öncelikle hiçbirini yanlış anlamayın, çoğu konuşma üslubumdandır, gayet sakinim yoksa :) Ayrıca aşağıda yazacaklarım genel olarak scriptler içindir. Wordpress tema konusuna da değiineceğim.

Siz bir siteye girişim gözüyle bakıyorsanız, sırf internette yapıyorsunuz diye neredeyse "bedava" fiyatına gelecek değil. Bir elektrikçi çağırınca, hayati tehlike var diye çağırıp 100 tl bayılınca nasıl ki hakkıdır diyorsak 15 dakikada yaptığı işe, kodlama da öyledir.

Girişim dediğin zaten para yatırılarak yapılır. Sırf internet üzerinden yapılıyor diye neredeyse bedava fiyatına olmaz. Yarın öbür gün o projeyle zengin olduğunuzda bu dediklerimi anlar ve vicdan azabı duyarsınız.

Dediğim gibi eğer 2 günlük iş olarak görülüyorsa, 2 günde yapılan işin bilgi birikimi de bir o kadar günde kazanılmıştır. O halde siz öğrenin kodlamayı, siz kodlayın. En iyisi bu.

Sadece atıyorum bakın Twitter paylaşım butonu yaptınız mesela, tweetleyerek paylaşacak diyelim. Arada boşluk varsa bu standartlara aykıdır. Bunu url encode etmeniz gerekir. Bunu öğrenmek bile tecrübedir. Dün arkadaşımın projesi bu yüzden düzenleme aldı bu yüzden söylüyorum aklıma bu geldi diye. O gördüğünüz her şey tecrübedir. O kadar tecrübe kazanmama rağmen hala ben bile defalarca stackoverflow'a gidebiliyorsam bazı şeyler için, profesyonel olup da bu kadar para isteyen arkadaşlara ses edilmemesi gerekir. Az bile. O yüzden önce para biriktirin hedefiniz için, onu bir proje gibi yeşillendirip dallandırın ve budaklandırın. Sonra atılın.

Yani basit görmekten vazgeçin.

Evet 2000 tl çoğuna çok gelebilir ama unutmayın bir girişimse, bazı şeyleri gözden çıkartacaksınız. Size özel olacak o. 70 dolara aldığınız bir tema veya yazılım gibi herkes kullanamayacak.

Projenize gelirsek, nacizane fikrim Wordpress ile güzelce yapılabilir. Eğer yazarlar yazı ekleyecek ve kadınlar ile erkekler yorum yapacak, bunlar da cinsiyete göre ayrılacaksa güzel şekilde, bu bir eklentiyle ve güzel bir temayla halledilebilir. Bunun ücreti 2000 tl midir nedir bilmiyorum. Wordpress için bu işi yapan arkadaşlar cevaplarlar.