Öncelikle bu işe başlamak istiyorsanız başlangıçta kendi sunucunuzu alıp riske girmeye gerek yok.Kiralık sunucularla bir ömür geçirdim ben.Hosting barındırmak için alacağın sunucu 10-15 bin tl....belkide daha fazla. (orta segment istediğin için) Ayrıca şunu söyleyeyim senin sunucun veya kiralık sunucu hiç fark etmez müşterine kaliteli hizmet sunacaksın çünkü bu senin sorumluluğun gerisi fark etmeyecektir.

2014 yılından beri bu iş içerisindeyim.Tecrübelerimi ve yaşadıklarımı size öneri olarak sunayım...Öncelikle bölgesel alanda müşteri kazanmaya çalışmalısınız.Her müşterinin yaşadığı sorunlar olacaktır bunları önceden planlayarak ilgilenebilecek misiniz ? Teknik anlamda yeterli seviyede bilginiz mevcut mu ? Kurumsal firmalar sizin bir basamak daha çıkmanıza olanak sağlar (sağlam referanslar edinmelisiniz.) Sunucuda bir sorun yaşadınız diyelim eliniz kolunuz bağlandı.(bağlanmaması için b planınız olmalı) Bu sebeple ileriye yönelik kriz planlaması yapmalısınız.Emekler (veriler) emanet olacağı için veri güvenliği sizin sorumluluğunuzda tavsiyem günlük yedeklemeleri eksik etmeyin.

-Hosting işiyle biryere varılmaz para kazandırmaz.İş modelini arttırmak gerekiyor.
-Başlangıç olarak zora girip sunucu alacağınıza kiralık sunucu alın sermayenizi gelişime kullanın
-Sunucu almazsanız barındırma masrafıda olmaz bunun yerine daha fazla sunucu kiralarsınız olur biter.
-Ekibiniz yoksa bu işe bulaşmayın
-Hosting işi şakaya gelmez.
-Hosting sektöründe faaliyet göstermek veri güvenliğini sağlamaktır temel amaç güvenliktir.
-Hertürlü müşteri ile karşılaşacaksınız %100 müşteri memuniyeti felsefesi üzerinde ilerleyip şikayet almamaya bakın.(Firmalar şikayet konuları yüzünden yüzlerce müşteriyi kaçırıyor)

hmttatar46