Ayrıca İngiltere ile Türkiye arasındaki farkı da anlatmaya çalışayım. 4 Ay İngiltere de kaldım. Heathrow da Sofitel Hotel de saati 5,5 pound a calısıyordum Normal de çalışmanın saati 7,5 pounddu. Yani günde 10 saat çalışan bir işçi ( asgari ücretten bahsediyorum ) 75 sterlin para alıyor.

Kaba bir hesap yapacak olursak 75*30 = 2250 sterlin oda yapar 8-9 bin lira para.
Bir oda da kaldığımızı düşünürsek minimum haftalık kiramız 80 pound * 4 = 240 sterlin aylık kalacak ihtiyacı.
Yeme içme TR ye göre çok daha ucuz. Eğlenceye düşkün biri iseniz 10 pound harcadığınızda en kral clubde eğlenmeye başlayabilirsiniz. Mekanın girişine hatunlarla veya arabalarla vs gitmenize gerek yoktur.

Yani normalde bir İngiliz çalışanın alacağı minimum aylık gelir ortalama 2500 sterlindir. Ancak ev geçimi vs olacaksa zaten bunun minimum 1000 sterlini ev kirası fatura vs ye gider. Her ne kadar TL karşısında çok dursa da alım gücü yüksektir.

Türkiye'de ki asgari ücret bugün sanırım 1300 TL falan yani İstanbul da isen kiranı öde öl denmektedir vatandaşa, İngiltere'de ise asgari ücreti kabaca 2500 olarak hesap ettiğimizde bunun 1000 sterlini kira vs ev gideri, 1000 sterlini yemek, eglence, spor vs faaliyetlere ayırıp yine cebine 500 pound bırakabılmektedır.

Kendim 1 ay çalışmayla üstelik normal asgarı ücretten daha düşük ücret almama ragmen ( öğrenci oldugum gerekcesı ıle vızesız calıstıgım ıcın düşük ücret ) 700sterlin biriktirmişsem o ay demek ki TR den kat kat daha ıyı bır satın alma gücü var demektir.

Neyse cok uzun oldu böyle yani kısacası şuan Londra'da yaşayan ve *** üyesi olan arkadaşımda var ve itradesi de 200 ün üzerinde. Madem İngiltere'de bu web işleri bu kadar yüksek fiyata yapılıyor bu çocuk ne diye ***da uğraşıyor bir sorayım akşam diyorum :)

He ayrıca bu bahsi geçen bir şirket web sitesi ve bu bahsi geçen teklifi verende muhtemelen forumlardan vs bır webmaster arkadaş değil şirket. Şuan Türkiye'de de abc holding , xyz bilişim bilmemnelerine sitesini yaptırmak istese kimse çıkıp da 300-500 demiyor merak etmeyin bu kadar dertlenmenize gerek yok yani. Tr de de şirket sitesi için ort 5 bin lira para isteniyor. ve İngiltere alım düzeyiyle karşılaştırırsak uk de asgari 2500*4 = 10000 sterlin istenmiş ortalama
Tr de 1300 asgarı ucret * 4 = 5,200 yani ort aynıya denk geliyor.