Bence herkes bildiği işi yapsın. Güzel yapabildiği işi... Şahsen ben bir iş yapıyorsam onu karşı taraftan önce kendim beğenmem gerekiyor. Yani kaliteli olması şart. Çünkü Peygamber efendimiz ne yapıyorsanız en güzelini yapın diye öğüt veriyor. Bu bağlamda bakıldığında bu demek ki olmazsa olmaz düşüncemiz olmalı.

Ayrıca bu profesyonelliğin bir gereğidir. Bir işi yapma yetkinliğini kendinizde buluyorsanız eğer o işte uzmansınız demektir. Değilseniz eğer kendinizde bu yetkinliği bulmayın mümkünse. Çünkü bugün kalitesiz yapılan işler ve liyakatsız adamlar yüzünden ülkemizin durumu çok iyi değil.

Bazen şartlar bazen de kişilerin aç gözlülüğü buna yönlendirse bile sorunun çözümü için direnmek ve en önemlisi çok çalışmak şarttır. Bir müslüman bir işi yapıyorsa en iyisi olmak/olması için çok çaba harcamak zorundadır. Farzdır. Açık ve net... Bunu genele yayarsak bir insan bir işi yapıyorsa en iyisini yapması lazım. Bu da olması gerekendir.

İnsanlar bu düşünceye geldiği zaman piyasa da düzelir işler de düzelir. Çünkü gelir de artar, kalite de... Kolay gelsin.