Bahsettiğin işlemciyi bilmiyorum fakat 600-700 liraya i3 işlemcili güzel bir 2.el laptop alırsın.

Şu cihazdan kullanmıştım mükemmel performansı vardı : https://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-dizustu-notebook-inspiron-n5010-i3-4gb-ram-64bit-tertemiz-291905043/detay

Amd kötüdür lafı da şehir efsanesidir, insanlar yarı parasına aynı işi yapan bir donanım olabileceğine inanamadıklarından kusur arıyorlar. Amd fx 8320 işlemciyi masa üstümde kullanıyorum çok da memnumun fakat laptopta bir çok işlemci denedim aralarında en memnun kaldığım i3 oldu, ilginçtir i5 bile i3 kadar stabil değildi her iki pc de aynı marka sıra modeller olduğu halde i3 daha iyiydi :) Bence bu paraya compaq yerine dell n5010 al ( i3 bu modelde hangi seri kullandıysa o işlemciler mükemmel ötesi çalışıyor) , pazarlıkla aynı paralara (500-700) alınır ve temizini alırsan piyasada 1500 2000 liraya satılan cihazların performansını verir. i3 seviyesinin altına düşmemeye çalış, dandik işlemci dandik donanımlı laptop 30dk sonra insanı hayattan soğutur. Bunun sıkıntısını çok yaşadım, laptopa kızıp işi gücü bırakıyordum, rv511 sağolsun takılmaktan işlem yapmaya fırsat bulamıyordu :)

Bir de ticareti kesinlikle elden yap, kargo margo havale kapora olaylarına girme. Ortak bi noktada buluş, 15-20 dk yüke vur çalıştır, çalıştırırken hareket ettir haffiften salla cihazı öyle satın al.