Arkadaşlar merhaba,

Google adsense ile başımdan geçen bir hikayeyi size anlatmak istiyorum. Benim kullandığım zaman alt ödeme limiti 200 TL idi ve ayın 21 inde ödeme yapılıyordu.

İlk ödeme alacağım zaman hesabımda 210 TL para vardı. Ödemem yapılmadı. Ticket attığımda bir yanlışlık olmuş bir sonraki ödeme döneminde ödemeniz yapılacak dendi.

İkinci ödeme dönemimde 475 TL param birikti. Ödemem yine yapılmadı ve bu sefer ticket attım ve cevap gelmedi.

Üçüncü ödeme dönemime 2 gün kala yani ayın 19 da 780 TL bakiyede hesabımı kapattılar. Biliyorsunuz ki adsense hesap kapattığında doğru düzgün bir açıklama dahi yapmıyor. Sonradan anladım ki sitem sosyal hit sitesi ve google politikalarına uymuyor.

Ancak google yaklaşık 3 ay boyunca (öncesinde 2 ay daha kullandım) sitemi reklamlarını yayınlamak için kullandı. Bana 780 TL bakiye çıkartırken kendi 10 katını reklam verenden kazandı. Zamanında sitemin kurallara uymadığını bildiği halde sitemi son ana kadar kapatmadı. Anlayacağınız etimden sütümden faydalandı sonra peçete gibi kullanıp attı.

O günden beri google ve tüm reklam şirketlerinden nefret ediyorum. Çünkü diğer şirketlerin neredeyse hepsi doğru düzgün ödeme yapmıyorlar. Anladığım kadarıyla bu işte yasal anlamda bir açık var. Kimse mahkemeye de gitmiyor. Açıkçası yasal **************lık gibi bir durum söz konusu.

Bunları neden anlatıyorsun diye sorarsanız şöyle açıklayayım. Forumda bu işlere yeni başlayan heyecanlı arkadaşlar görüyorum. Hepsi önce google adsense ile hayal kurmaya başlıyorlar sonra alamayınca diğer şirketlere yöneliyorlar. En sonunda büyük umutlarla açtıkları sitelerini kaderine terk ediyorlar.

Sizlere tavsiyem site açarken kesinlikle reklam şirketlerini düşünerek açmayın. Kendi reklam alanlarınızı kendiniz doldurmaya çalışın. Reklam bulamıyorsanız uğraşmayın tanıtım yazısı satın. Backlink satın. Siz kaliteli bir site yaptıktan sonra reklam alanları size sadece sitenizin görüntüsünü bozan ve sitenizi yavaşlatan gereksiz nesneler gibi görünecektir.

Hepinize kolay gelsin...

Not: Bu arada yakında sosyal medya tabanlı bir dijital reklam sitesi açıyorum. Bol bol abone, takipçi veya arkadaş kasmaya şimdiden başlayın. Umarım çok bomba bir şey olacak. :)