Merhaba arkadaşlar. Birçok kişinin açmış olduğu "adsense alamıyorum", "adsense bir türlü onaylanmıyor" gibi sorunlar üzerine bu konuyu açmak istedim. Aslında Adsense almak çok basit birkaç işlemin tamamlanmasından geçiyor. Öncelikle Adsense onayı almanız için sitenizde olması gerekenleri başlıklar halinde belirtelim;

1- Bazı konularda belirtildiği üzere, Gizlilik Politikası ve Hizmet Koşulları gibi özelliklerin olması şart değildir. Fakat mutlaka bir Hakkımızda ve İletişim sayfalarınız olsun.

2- Herhangi bir sürenin geçmesi diye bir şart yoktur. En az 50+ adet özgün konu olması başvuru için yeterlidir.

3- Tasarım önemli bir unsurdur. Karmaşık ve hoş olmayan bir görüntüye sahip sitelerin Adsense onay alması zordur. Bu yüzden sitenizin temasına dikkat edin.

Olmaması Gerekenler

1- Sitenizde reklam tarzı banner ve logolar kesinlikle olmasın. Bu tarz banner' lar Google tarafından reklam olarak tanımlanmakta ve onay aşamasında eksi olarak size geri dönmektedir.

2- Hiç ziyaretçisi olmayan siteler Adsense onayı alamazlar. Sitenizde sıfır ziyaretçi var ise, başvuru yapmayınız.

3- Özgün içerikten çok kopya içerik bulunan siteler yine onay alamazlar.

Sadece yukarıda bahsettiklerimi yaparak ya da yapmayarak, 2 siteme 1 hafta içerisinde Adsense onayı aldım. Bu maddelere dikkat ettiğiniz takdirde sizin sitenizinde onay almaması için hiçbir sebep yok arkadaşlar. Hepinize bol kazançlar dilerim.

Not: Bu arada üzülerek belirtmek isterim ki; yabancı sitelerin Türkçe sitelere göre onay alması azda olsa daha kolaydır.