Geçen hafta deneme amaçlı bir domain aldım. Whois bilgilerini firma yeni olduğundan ve güvenmediğimden isim - soyad ilk harfi, Adresin ilk harfleri gibi yazdım. Domain kaydı yapıldı, ardından para hesaptan çekildi. Sonra bir türlü domain inceleme kısmından panele düşmedi. Sonra iptal işlemi yapmadığım halde para hesaba geri gönderilmiş. Ödediğimin altında bir rakama hem de.
Biraz Goaddy'yle kıyaslayanlar olmuş da; ben 2 senedir hem domain hem de hosting işlerimin tamamını Godaddy ile yapıyorum. Daha bir kere müşteri hizmetlerini aramadım. Paneli zaten olabilecek en basit panel. Kuponla aldığım domainlerden hem domain olarak, hem de site atışı olarak kat be kat kar ettiğim projeler oldu.
Strato'ya güvenmiyorum açıkçası. İlk deneyimimde de olabilecek her aksilik oldu. Parasını verdiğim domain ödeme alındığı halde alınabilir görünüyordu günlerce. Çok acil bir durum olsa demek ki, benim para verdiğim domaini başkası başka siteden satın alabilecek. Böyle saçma bir mantık olamaz.
Banu Hanım şöyle iyi, Banu Hanım böyle iyi diye koskoca firma zaten bir kişinin ağzına bakıyorsa o firma lazım değil bana göre. Beni arayıp ilgilenen firma lazım değil, benim işimin düşmediği, aramasına luzum olmayan firmayla çalışırım ben.
Economist bu konuda işini hakkıyla yapan yegane arkadaştır. 2-3 TL'ye Strato'dan yarın ne olacağı bilinmeyen şekilde domain alacağınıza, en azından 10 TL'ye bir sanal hesap açtırıp istediğiniz domaini alabilirsiniz. Neticede iş yapıyorsanız da artık 10 TL'yi gözden çıkartacaksınız. 2 TL'ye domain, 5 TL'ye host diye bu piyasada zaten yol alamazsınız.