reload58 adlı üyeden alıntı

Kolundaki saatten, bilgisayarındaki izlediğin kedi videosundan tut, cebindeki telefona kadar her alanda teknoloji varken, bu teknolojinin eğitimini alan insanın iş bulmasına zor diyenler varsa eğer, bence mantık ritüellerini bir sorgulayıp, düşünce tarzını değiştirsinler.

Bilgisayar mühendisliği okumaktayım, tahmin bile edemeyeceğin kadar iş imkanı var, ancak bilmen gereken şeyler var...
Bunlardan birincisi ve belkide en önemlisi "bu bölümü yatarak geçersen, harbiden iş bulamazsın". Bölüme geldiğinde sana bilgisayarın her branşından tadımlık öğretilir, gerisi senin tasarrufuna kalır.
Sen öğretilenlerden hoşuna gideni seçer, kendini o alanda geliştirirsen, daha sokağı dönmeden iş bulursun.
Yalnız gelir bölüme, sınav haftaları hariç ense yaparsan, 4. sınıfta elinde diplomanla sudan çıkmış balığa döner "ya biz bilgisayay muhendisiyiz, iş yokmu bana?" diye ortalıkta gezersin.
İş ilanlarını incele nadiren "bilgisayar mühendisi aranıyor" yazar.
Sistem yönetici, Backend developer, Java Programmer, Testing Engineer vs. şeklinde iş ilanı verilir, iş ilanına girdiğindeyse ilk madede "elektronik ya da bilgisayar mühendisliği bölümlerinden mezun..." şeklinde başlar iş tanımı.

Bu bölümde bilmen gereken 2. kavram ise, sabah 8 akşam 5 meslek istiyorsan, bu topa hiç girmemen gerektiği.
Teknoloji aklın alamayacağı bir hızda değişiyor, öyle ki bir dilde uzmanlaşan adam bile bazen gelen yeni özellikleri yakalayamayabiliyor, o nedenle bu işte her daim güncel kalabilmen gerek, okulun başlangıcından, bu işi bırakana kadar hep öğrenmek zorundasın. Bunun sonu katiyyen yok. Teknoloji dünyasında ben a programını A'dan Z'ye biliyorum diyen 1 tane adam bulamazsın, çünkü bilinmesi mümkün değil, biliyorum diyen varsa da katiyyen yalan söylüyor, kıytırık Notepad'in kaynak kodlarını görsen dudağın uçuklar, ben sana öyle söyleyeyim...

Bu iş tamamen merak ve heves işi, "Hacı ben bilgisayarın başına otururum sabahtan akşama kadar birşeyler araştırır öğrenirim, hiçte sıkılmam " diyebiliyorsan sorun yok demektir.

Son olarak, [COLOR=Red]İNGİLİZCE ! [/COLOR]bu dili adın kadar iyi bilmen gerek.
Kaçarı yok, bu gün öğrenmezsen yarın öğrenmen gerekecek, teknolojinin ortak dili ingilizcedir.
Bu korkutmasın seni, Galler Prensi kadar bilmene gerek yok, bilgisayar dünyasının kitapları öyle C2 ingilizce kullanmazlar, olabildiğine temiz ve anlaşılır ingilizce ile yazılmakta kitaplar.


Şimdi tercih senin :)
[COLOR=Red]
[/COLOR]


Aynı şey yazılım mühendisliği değil mi, yorumlarınızla doğru yolda ilerlediğimi düşünüyorum. Aydınlattığınız için çok teşekkürler..