(.....)Topluluk olmak değil sanatçıları birleştirmek
benim projemde sadece 10bin aktif kullanıcı olsun ve bu 10bin kişinin tamamının sanatçı olduğunu fark ezdin.. atılan her gönderi her mesaj yeni projeler ile alakalı,yeni yazılmış besteler ile alakalı ve biri bir gönderide şunu soruyor "Arkadaşlar yeni bestemi tamamladım sizce nasıl olmuş ?" bu soruya içinde bulundurduğu kitle nedeni ile alacağı geri dönüş sayısı facebook'ta açılmış bir gruba oranla çok daha kaliteli,çok daha güçlüdür.. Bunun aksi yok,bu büyük bir gerçek yaptığımız,gördüğümüz uzun süreli analizlerin sonucu.(.....)
benim projemde sadece 10bin aktif kullanıcı olsun ve bu 10bin kişinin tamamının sanatçı olduğunu fark ezdin.. atılan her gönderi her mesaj yeni projeler ile alakalı,yeni yazılmış besteler ile alakalı ve biri bir gönderide şunu soruyor "Arkadaşlar yeni bestemi tamamladım sizce nasıl olmuş ?" bu soruya içinde bulundurduğu kitle nedeni ile alacağı geri dönüş sayısı facebook'ta açılmış bir gruba oranla çok daha kaliteli,çok daha güçlüdür.. Bunun aksi yok,bu büyük bir gerçek yaptığımız,gördüğümüz uzun süreli analizlerin sonucu.(.....)
Hocam bu kanıya nasıl ulaştınız? İnsanların yaşı arttıkça (genellemeden ötürü affola) egoları da artar. Hele ki ister sokak sanatçısı olsun, ister sahne alsın, ister amatörce ilgilensin. Telif ve benzeri sıkıntılar olabilir. Ayrıca ürettiğinin çalınmasından çekinen kişi de temkinli yaklaşabilir. Yani siz günlerce emek verip ortaya bir şey koyacaksınız, başkalarına soracaksınız ve bardağın boş tarafındaki iki ihtimal:
a) O yapıtınız başkası tarafından icra ediliyor,
b) Sırf hasetliğinden ötürü ters/yanlış yanıt alıyor...
Bu iki durumdan birini bir kez yaşayan ağınızdan yavaş yavaş kopabilir ya da artık o da hırsızlık veya baltalama amacı güdebilir.
Daha böyle etkinlikler, söyleşiler, paylaşımlar tadında bir şey olsa, etliye sütlüye fazla dokunmayan? O zaman da FB ile pek farkı kalmaz. Belki de yapıtlarının paylaşımı da eklenir.. Böyle hafiften forum, hafiften FB, hafiften Twitter türünde bir şeyler belki?