Ülkemiz de terör olayları ve şehit sayımız gün geçtikçe artıyor. Arkada kalan gözü yaşlı analar, eşler ve en önemlisi çocuklar var. Hep duyduğumuz klasik sözler değil mi? Çünkü iki gün sonra hepimiz onları unutacağız, hayatımıza bakacağız ve yine bir şehit, gözü yaşlı bir ana, hiçbirşeyden haberi olmadan etrafına bakınan bir çocuk, içinde ki acıyı yüreğine gömmüş bir baba; vatan sağolsun! Bir can gidiyor, ne ugruna, kim uğruna? Vatan sağolsun ya! Tamam sağolsun da; hergün yeni bir hırsıza, yeni bir kadın tacizcisine, yeni bir kaçakçıya, yeni bir fitneciye mi vatan sağolsun?

Devlet sistemi; doğuyu temizle! Tamam çok güzel bir sistem temizleyelim, arındıralım teröristlerden. Hatta terörist yandaşlarını bile vuralım. Yeni bir şehir projesi inşa edelim; adıda modern şehir olacakmış. Herşey yeniden düzenlenip, doğu bir modern şehir haline gelecekmiş.

Terörü bitirmek için yeni sistemler, stratejiler bulmamız gerekiyor. Doğuda ki insanlara bu çileyi çektirmek yerine; onlara terörü kendi aralarında bitirmeleri için yeni stratejiler ve öneriler belirlenmesi gerekiyor. Tabi bunun için; onlara güven aşılamalı hükümet. Terör vurarak, kırarak, biçerek, savaşarak bitmiyor. Yıllardır aynı örneklerini gördük.

Kusura bakmayın efendim;
Şehirler değişsede, insanlar değişmez!

Bana katılırsınız veya katılmazsınız. Her insanın görüşüne saygı duyarım bu siyasi bir konu değildir. Olayı siyasete çevirmeden eleştiri yapabilir kendi görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.

Saygılarımla,
Economist