lostyazilim

Çinden mal getirip satmak

25 Mesajlar 11.178 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

Mistakes07 Mistakes07 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.04.2016
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad K** S**
  • Mesajlar 189
  • Beğeniler 44 / 45
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba arkadaşlar,
Ben Çin üzerinden Türkiyeye mal getirip satmak istiyorum ve de bunu tamamen legal yapmak istiyorum. Nereye vergi ödenmesi gerekirse ödemek istiyorum ve de bu malları internet sitemde satmak istiyorum.

Şu an bir şirketim yok normal bir bireyim ve sitemde boş bir site. Hangi adımları izleyip hangi evrakları alam gerekiyor?

Bilgilendirebilecek biri varsa, aydınlatırsa sevinirim.

wmaraci
reklam

muratsdemic muratsdemic WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** D**
  • Mesajlar 184
  • Beğeniler 10 / 23
  • Ticaret 31, (%100)
Site üzerinden satış yaparkende vergi ödüyorsunuz gelir vergisi vs. Kısacası büyük bir şirket değilseniz beklemenize değeceğinden emin değilim

joduska joduska Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 04.12.2015
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek 3D CG Artist
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 233
  • Beğeniler 76 / 54
  • Ticaret 2, (%100)
Vergisini herşeyini boşverin, bir tokat atarlarsa elinizdekinde olursunuz. :)

Malı aldığınıza dair ve parasını ödediğinize dair bir belge gerek. Bu faturadır. Sizin kendinizi kanıtlayabilip hukuksal olarak şikayetçi olabilmeniz için bile bu fatura gereklidir.
Fatura içinde dükkan, şirket vs gerekir.

Elinizde o fatura olmadan sizden trilyon para alsalar da şikayetçi olamazsın. Polise gitsen faturasını göster diyecek. Bir ceza daha yiyeyeceksiniz.
Çok riskli hocam, 12 senedir ticaret işindeyim.

Tavsiyelerim bunlar

cthax cthax @emileyt.vanlife Kullanıcı
  • Üyelik 18.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad C** K**
  • Mesajlar 3487
  • Beğeniler 1222 / 1221
  • Ticaret 130, (%100)
öyle çinden mal almak istiyorum ile olmuyor maalesef.
aliexpress veya alibabadan bulacağınız elektronik malzemenin CE belgesi mevcut değil ve "ithalat" yapmak istiyorsanız CE belgesi mevburidir

wmaraci
wmaraci

Mistakes07 Mistakes07 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.04.2016
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad K** S**
  • Mesajlar 189
  • Beğeniler 44 / 45
  • Ticaret 0, (%0)
muratsdemic joduska cthax aliexpress üzerinden güvenilir satıcılardan almaayı düşünüyorum. orada 1-2 dolara satılan ürünlerin burada 10-20 lira arasında gidebiliri var. Elektronik eşya vs gibi büyük şeyler almayacağım anahtarlık vs. gibi küçük eşyalar olacak.

sterkamed sterkamed WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.12.2015
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek facebookworker
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad M** C**
  • Mesajlar 886
  • Beğeniler 176 / 176
  • Ticaret 23, (%100)
benim bi amcada yapıyor bu işi medikal ürünleri, gemi ile getiriyor gayet güzelde kazanıyor

joduska joduska Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 04.12.2015
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek 3D CG Artist
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 233
  • Beğeniler 76 / 54
  • Ticaret 2, (%100)

Mistakes07 adlı üyeden alıntı

muratsdemic joduska cthax aliexpress üzerinden güvenilir satıcılardan almaayı düşünüyorum. orada 1-2 dolara satılan ürünlerin burada 10-20 lira arasında gidebiliri var. Elektronik eşya vs gibi büyük şeyler almayacağım anahtarlık vs. gibi küçük eşyalar olacak.

küçük eşyalar ordan buraya gelene kadar 2 dolarlık şey 15 dolara kadar vergilenebilir vs.
ben getirtmedim bi ara düşündüm araştırdım herşey böyleydi. 20.000 $ bmw farzedin burada 60.00$ hesapladım aynı paraya geliyordu

3dserkan 3dserkan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek E-Ticaret
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** U**
  • Mesajlar 122
  • Beğeniler 17 / 16
  • Ticaret 4, (%100)
@Mistakes07 sakın bulaşma, uzak dur. Çok ciddiyim.

EmirKutlu EmirKutlu PHP | Sosyal Medya Kullanıcı
  • Üyelik 16.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Php |
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 329
  • Beğeniler 39 / 85
  • Ticaret 40, (%100)
Tam anlamıyla vergisiyle işi yaptığınız taktirde çinden getirmenizin bi anlamı kalmadığı gibi, tahtakale gibi yan sanayi mallar ile bu işi yapmanız daha karlı olacaktır. Zaten orada 1-2 dolar olan ürünün burada 20-25 tl gibi rakamlara gitmesinin sebebi aradaki vergi farkıdır.
sosyoblog

kişi bu mesajı beğendi.

impjix impjix WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Yazılım Mühendisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad F** A**
  • Mesajlar 2426
  • Beğeniler 809 / 814
  • Ticaret 17, (%100)
cthax her üründe ce zorunluluğu yok. Genelde avrupa istiyor.

Hocam öncelik olarak bir mali müşavire giderek şahıs olarak vergi mükellefi olmanız gerkiyor. Yaklaşık 500 Tl paranız gidecek.

Sonra ithalat yapmak için çinden firmayı buldunuz. Alibaba bazı firamalara 1.000 usd bazısına ise 1miyon usd kefil oluyor. Kontratınızı alibaba üzerinden yapıyorsunuz. Yani yukardaki arkadaşların dediği gibi kimse öpemiyor sizi, paranız garantide. (Kontratta herşeyi açık açık yazmalısınız.)

Masraflarınızı iyi hesaplamanız gerekli. Normal imcosuz yani tehlikesiz bir malzeme (patpayıcı, parlayıcı kimyasal olmayan) 1x20" konteyner çiden mersin veya istanbul ambarlı limanlarına ortalama 300-600 usd arası geliyor. Zaten bu nakliye navlun işlerini gönderici firma bulup halleder, parasını senden alır ürün ödemesi ile birlikte (Bu yönteme fob denir, free on board yani gemi güvretesinde mal teslimi). Birde liman masrafları var limanda konteynerın gemiden indi kamyona yüklendi falan bunlarda limanına göre değişiyor ama 200 250 lira arası tutar.

Tabi getirtmeden önce bir gümrük müşaviri ile anlaşıyorsunuz. Gümrükten çektiği malzeme başı sizden 200-500 tl arası bir masraf alıyor bu müşavir ama tüm işlerinizi yapıyor.

Vergi kısmına gelelim basit bir olay ama bir o kadarda karışık bir olay.
Gtb.gov.tr
Gumruk.com.tr (önerilen)
gumrukmevzuat.com

Gibi birçok siteden aradığın ürünün gtip kodlarını bularak vergi mikatını öğrenebilirsin.

Gümrük vergisi örneğin anahtarlık (sallıyorum) gümrük vergisi %2.7 diyelim. 100 liralık anahtar getirdiğinde önce yüzde 2.7 biniyor 102.7 tl oluyor bunun üzerinede %18 kdv ilave ediyorsun. Yani önce gümrük vergisi sonra ekli haline kdv eklenecek. Bazı sektörlerde gümrük verigisi damping nedeni ile yüzde 80i aşıyor. Hatta arabalarda falan malum 2ye katlıyor ürün bedelini:)

Birde dahilde işleme rejimi var (kısaca "dir" deniliyor) buda ithal ettiğiniz malı ihraç edecekseniz gümrükde vergi muafiyeti istiyorsunuz ama karışık bir işlem zaten türkiye'de satacağınızı söylüyorsunuz bu sebeple şimdilik gerek yok bunu bilmenize :)

Aklınıza takılan birşey olursa çekinmeden sorabilirsiniz.

Ayrıca bulaşma diyen diğer arkadaşlara pek itibar etmeyin çok kolay bir işlem. Alacağınız fiyatlar inanılmaz olacak ve getirtmesi çocuk oyuncağı. Aliexpress kazıkcı sakın oradan almayın (perakendeci adamlar). Alibabada üreticisni bulun minimum 3 4 yıllık gold member olsun ve profilindeki alibaba kefilliğine bakın.
A4Proje EmirKutlu doctor

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al