Zıplamasaydım kendimi eksik hissedecektim :) Dış seo'dan çok iç seoyla ilgilenmelisin. Burada önemli noktaysa ; Kaliteli ve benzersiz içerikler. Yani kelimeleri değiştirilmiş , oynanmış makaleler değil.
Dış Seo'ya sosyal medyayla başlamanı önerebilirim. Çünkü sırtını ağırlıklı olarak Google'a yaslamak hata olabiliyor. Google , sosyal medya'dan gelen hitleri organik saydığını biliyoruz.
Eğer kategorisel çalışma yapacaksanız ; Kesinlikle anahtar kelime çalışması olmalı. Direk keyword link üzerinden alman problem yaşatabilir , sonraki algoritma değişikliklerinde karşına çıkabilir. Linklere tıklanacak şekilde tanıtım yazısı alırsan , kelime bazlı yükselmen çok daha ideal olacaktır. Söz meclisten dışarı ama forumda bir tanıtım yazısını 30 yerde paylaşanlar var. Bunlardan uzak durmalısınız.
Edu ve gov backlinkler çok abartılıyor. Edu ve Gov sitelerin bir çoğu link çöplüğüne dönmüş durumda. Edu backlinkteyse hile şu ; cagatay.itü.edu.tr . Bu sitelerden uzak durmanızı tavsiye ederim. itü.edu.tr 'den alacaksan mutlaka almalısın.
Genel Bazlı Çalışma İçin ; Domain otoriteni arttıracak , size hit sağlayacak yerlerden tanıtım yazısı almalısınız. Oldukça uzun süren sürecin , meyvesi oldukça tatlı olacaktır :)
Bir süreden sonra hedeflediğiniz x kelimede , backlink'e gerek kalmadan üst sıralarda çıkabileceksiniz.
Rekabetin yüksek olmadığı siteler arasında zaten üst sıralarda çıkabilir , hite doyabilirsiniz.
Kurumsal Seo'da çalışmalar her an başlatılabilir. X zaman belirtilmez. Yukarıda yazdıklarımı ve hatalarımı düzelterek çalışma yapabilirsiniz. :) Unutmamanız gereken nokta ; Kurumsal Seo müşteri memnuniyeti odaklıdır ve o telefon mutlaka çalmalıdır :)
Yazım hatalarım ve anlatım bozukluklarım varsa affola