Öncelikle bu konuyu açtığınız çok iyi oldu.

Benim aklımda bir forum fikri vardı, belki yaparım diye öylesine düşünüyordum. Hala hevesliyim belki bir gün yaparım.

Kafamdaki fikir şöyle, forumların ilgi çekmemesinin nedeni artık millet 2 saat bir yazıyı aramaktan ve okumaktan sıkılıyor. Ben ihtiyacım olmadığı sürece eski konulara girmiyorum. Güncel konulara da bir bakıp çıkıyorum.

Plana gelecek olursak, hocam yazının yanında ses odaklı bir forum yapın. Yani millet yazı yazsın ama seslerini kaydedip sorununu hem daha hızlı hem de daha akıcı bir şekilde anlatabilsin.

Mesela konu açıldıktan sonra 1 saatlik bir canlı oda kurulsun. Ve o saat içinde kişiler sorunları daha hızlı tartışıp bir sonuç alabilsin veya bilgi alış verir yapabilsin.

Ayrıca aranılanı bulma noktasında da geliştirme yaparsanız yine daha fazla ziyaret alırsınız. Bunun açın aklımda bir fikir yok maalesef :(


Forum devri hiç bir zaman bitmez. Gelişen teknoloji ile evrildiğini göreceksiniz... Ayrıca herkes aklında ne varsa söylesin arkadaşlar. Belki bir kaç fikir bir araya gelip bir forum sisteminin evrilmesine vesile olabilir. Belki siz yapamayacaksınız ama birileri sizin fikrini geliştirip ortaya bir ürün haline getirebilir. Böyle böyle bir şeyler üretebilir ve gelişebiliriz.

Bu arada kolay gelsin hocam. Umarım yardımcı olabilmişimdir.