lostyazilim
tr.link

Sahte Para Mevzusu

18 Mesajlar 2.257 Okunma
lstbozum
tr.link

Aleejhoan Aleejhoan Yol açık, yola çık! Kullanıcı
  • Üyelik 02.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Proje Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 1533
  • Beğeniler 230 / 380
  • Ticaret 135, (%100)
Merhaba arkadaşlar,

dün bir şeyler yemek için gittiğim pastahanede 100 Lira ödemeye karşılık 50'lik ve 20'lik banknotlar ile para üstünü aldım. Bu para üstlerini borcum olan arkadaşıma verdim, o da kontrol etmeden cebine koydu benim gibi. Az önce attığı bir mesajda paranın sahte olduğunu iletti, akşam pastaheneye giderek durumu anlatacağım ancak çalışan beni hatırlamayabilir, dükkanda kamerada olmayabilir, ne yapabilirim?

http://www.alicankosedag.com.tr
wmaraci
reklam

AKDNZ AKDNZ #Sunucu Kurulumu Kullanıcı
  • Üyelik 28.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Ağ Yöneticisi
  • Konum Azerbeycan
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 1668
  • Beğeniler 645 / 524
  • Ticaret 51, (%100)
Hocam kamera olsa dahi size sahte olduğunu söylediğiniz paraların oradan verildiğini yine kanıtlayacağını sanmıyorum çünkü kamerada paralar ve seri numaraları vs. seçilemeyecektir.

İlaveten 3-4 yıl kadar önce çalıştığım döviz bürosunda şöyle bir olay olmuş. İşe yeni başlayan kasa görevlisi kendisine sahte para vermek isteyen birini saptamış ve bu para sahte diye tecrübesizce veryansın etmiş. O esnada yetkili birisi olmadığı için tutup birde polisi aramış. Polis soruşturmasında ve uzunca süren mahkelemelerde neredeyse kasa görevlisini ve büroyu suçlu çıkaracaklardı. Para sahte mi? Nereden biliyorsun sahte olduğunu? Siz mi basıyorsunuz? Siz mi piyasaya sürüyorsunuz? Şebeke misiniz? Nasıl anlıyorsun sahte olduğunu vs. Mahkemede oldukça uzun sürdü birsürü iş açıldı yani hem kasa görevlisinin hemde büronun başına.

Gelen anlamda sahte para geldiğinde biz bunu alamam diyorduk ve vermek isteyene geri veriyorduk yani bu para sahte diyemiyorduk. Niye alamıyorsun dediklerinde bu para şüpheli diyorduk. Zalimler genelde ya çok erken saatlerde getiriyorlardı yada orucun son dakikalarına doğru. Yani insanın fikrinin en dağınık olduğu sıralarda.

Demem o ki inşallah ispat edip hakkınızı alırsınız, arkadaşınıza karşıda mahçup olmuşsunuz. Ama kamerayla vs. olacak iş değil diye düşünüyorum.

• Üyelik 02.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Proje Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 1533
  • Beğeniler 230 / 380
  • Ticaret 135, (%100)

AKDNZ adlı üyeden alıntı

Hocam kamera olsa dahi size sahte olduğunu söylediğiniz paraların oradan verildiğini yine kanıtlayacağını sanmıyorum çünkü kamerada paralar ve seri numaraları vs. seçilemeyecektir.

İlaveten 3-4 yıl kadar önce çalıştığım döviz bürosunda şöyle bir olay olmuş. İşe yeni başlayan kasa görevlisi kendisine sahte para vermek isteyen birini saptamış ve bu para sahte diye tecrübesizce veryansın etmiş. O esnada yetkili birisi olmadığı için tutup birde polisi aramış. Polis soruşturmasında ve uzunca süren mahkelemelerde neredeyse kasa görevlisini ve büroyu suçlu çıkaracaklardı. Para sahte mi? Nereden biliyorsun sahte olduğunu? Siz mi basıyorsunuz? Siz mi piyasaya sürüyorsunuz? Şebeke misiniz? Nasıl anlıyorsun sahte olduğunu vs. Mahkemede oldukça uzun sürdü birsürü iş açıldı yani hem kasa görevlisinin hemde büronun başına.

Gelen anlamda sahte para geldiğinde biz bunu alamam diyorduk ve vermek isteyene geri veriyorduk yani bu para sahte diyemiyorduk. Niye alamıyorsun dediklerinde bu para şüpheli diyorduk. Zalimler genelde ya çok erken saatlerde getiriyorlardı yada orucun son dakikalarına doğru. Yani insanın fikrinin en dağınık olduğu sıralarda.

Demem o ki inşallah ispat edip hakkınızı alırsınız, arkadaşınıza karşıda mahçup olmuşsunuz. Ama kamerayla vs. olacak iş değil diye düşünüyorum.

Anlaşılan işim zor hocam :)

ozgurgezen ozgurgezen WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Bilgisayar Muhendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ö** H**
  • Mesajlar 702
  • Beğeniler 224 / 225
  • Ticaret 16, (%100)
Merhaba,
Buyuk ihtimalle disarda 20TL, icerde 50 TL var idi. O anda fark etseydiniz dolandirilmazdiniz. Gecmis olsun.
Bazi ahlak yoksunu esnaflar bunu is haline getirmisler.
Aleejhoan

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

AKDNZ AKDNZ #Sunucu Kurulumu Kullanıcı
  • Üyelik 28.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Ağ Yöneticisi
  • Konum Azerbeycan
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 1668
  • Beğeniler 645 / 524
  • Ticaret 51, (%100)

Aleejhoan adlı üyeden alıntı

Anlaşılan işim zor hocam :)

O parayı size veren %80 durumdan haberdardır, başkasından yemiştir o parayı elinden bu şekilde çıkarmaya çalışmıştır. Bu yüzdende asla kabullenmeyecektir. Yetkili biriyle görüşürseniz bir ihtimal. Aynen işiniz zor.

• Üyelik 02.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Proje Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 1533
  • Beğeniler 230 / 380
  • Ticaret 135, (%100)

ozgurgezen adlı üyeden alıntı

Merhaba,
Buyuk ihtimalle disarda 20TL, icerde 50 TL var idi. O anda fark etseydiniz dolandirilmazdiniz. Gecmis olsun.
Bazi ahlak yoksunu esnaflar bunu is haline getirmisler.

AKDNZ adlı üyeden alıntı

O parayı size veren %80 durumdan haberdardır, başkasından yemiştir o parayı elinden bu şekilde çıkarmaya çalışmıştır. Bu yüzdende asla kabullenmeyecektir. Yetkili biriyle görüşürseniz bir ihtimal. Aynen işiniz zor.

Sağ olun hocam... Akşam neticeyi göreceğim.

SonYazilim SonYazilim www.sonyazilim.net Kullanıcı
  • Üyelik 16.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek cad/cam/cae
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** Ö**
  • Mesajlar 1205
  • Beğeniler 298 / 299
  • Ticaret 61, (%98)
Git pastaneye ciddi ciddi ver yansın yap sert tavırı olumlu karşılayacaklardır. Polisi arıyacam de korksunlar ki muhtemelen bilerek verdiler o yüzden korkacaklardır.

• Üyelik 02.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Proje Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 1533
  • Beğeniler 230 / 380
  • Ticaret 135, (%100)

kendineozel adlı üyeden alıntı

Git pastaneye ciddi ciddi ver yansın yap sert tavırı olumlu karşılayacaklardır. Polisi arıyacam de korksunlar ki muhtemelen bilerek verdiler o yüzden korkacaklardır.

Parmak izine kadar götürürüm hocam :):), bugün bana yapan yarın başkasına da yapar. O yüzden peşini bırakmam.

ntka ntka https://ntka.org Kullanıcı
  • Üyelik 22.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Agent
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad N** T**
  • Mesajlar 2762
  • Beğeniler 811 / 810
  • Ticaret 262, (%100)
Hiç uğraşma o pastaneye git o parayı orda harca :)

dijitalsite.com.tr ister al / ister sat / yeni üyelere 20 tl bakiye hediye

• Üyelik 02.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Proje Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 1533
  • Beğeniler 230 / 380
  • Ticaret 135, (%100)

ntka adlı üyeden alıntı

Hiç uğraşma o pastaneye git o parayı orda harca :)

O da bana yakışmaz hocam.
ebagcuvan

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al