-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Proje Uzmanı
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
135, (%100)
Merhaba arkadaşlar,
dün bir şeyler yemek için gittiğim pastahanede 100 Lira ödemeye karşılık 50'lik ve 20'lik banknotlar ile para üstünü aldım. Bu para üstlerini borcum olan arkadaşıma verdim, o da kontrol etmeden cebine koydu benim gibi. Az önce attığı bir mesajda paranın sahte olduğunu iletti, akşam pastaheneye giderek durumu anlatacağım ancak çalışan beni hatırlamayabilir, dükkanda kamerada olmayabilir, ne yapabilirim?
http://www.alicankosedag.com.tr
AKDNZ
#Sunucu Kurulumu
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Ağ Yöneticisi
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
51, (%100)
Hocam kamera olsa dahi size sahte olduğunu söylediğiniz paraların oradan verildiğini yine kanıtlayacağını sanmıyorum çünkü kamerada paralar ve seri numaraları vs. seçilemeyecektir.
İlaveten 3-4 yıl kadar önce çalıştığım döviz bürosunda şöyle bir olay olmuş. İşe yeni başlayan kasa görevlisi kendisine sahte para vermek isteyen birini saptamış ve bu para sahte diye tecrübesizce veryansın etmiş. O esnada yetkili birisi olmadığı için tutup birde polisi aramış. Polis soruşturmasında ve uzunca süren mahkelemelerde neredeyse kasa görevlisini ve büroyu suçlu çıkaracaklardı. Para sahte mi? Nereden biliyorsun sahte olduğunu? Siz mi basıyorsunuz? Siz mi piyasaya sürüyorsunuz? Şebeke misiniz? Nasıl anlıyorsun sahte olduğunu vs. Mahkemede oldukça uzun sürdü birsürü iş açıldı yani hem kasa görevlisinin hemde büronun başına.
Gelen anlamda sahte para geldiğinde biz bunu alamam diyorduk ve vermek isteyene geri veriyorduk yani bu para sahte diyemiyorduk. Niye alamıyorsun dediklerinde bu para şüpheli diyorduk. Zalimler genelde ya çok erken saatlerde getiriyorlardı yada orucun son dakikalarına doğru. Yani insanın fikrinin en dağınık olduğu sıralarda.
Demem o ki inşallah ispat edip hakkınızı alırsınız, arkadaşınıza karşıda mahçup olmuşsunuz. Ama kamerayla vs. olacak iş değil diye düşünüyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Proje Uzmanı
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
135, (%100)
AKDNZ adlı üyeden alıntı
Hocam kamera olsa dahi size sahte olduğunu söylediğiniz paraların oradan verildiğini yine kanıtlayacağını sanmıyorum çünkü kamerada paralar ve seri numaraları vs. seçilemeyecektir.
İlaveten 3-4 yıl kadar önce çalıştığım döviz bürosunda şöyle bir olay olmuş. İşe yeni başlayan kasa görevlisi kendisine sahte para vermek isteyen birini saptamış ve bu para sahte diye tecrübesizce veryansın etmiş. O esnada yetkili birisi olmadığı için tutup birde polisi aramış. Polis soruşturmasında ve uzunca süren mahkelemelerde neredeyse kasa görevlisini ve büroyu suçlu çıkaracaklardı. Para sahte mi? Nereden biliyorsun sahte olduğunu? Siz mi basıyorsunuz? Siz mi piyasaya sürüyorsunuz? Şebeke misiniz? Nasıl anlıyorsun sahte olduğunu vs. Mahkemede oldukça uzun sürdü birsürü iş açıldı yani hem kasa görevlisinin hemde büronun başına.
Gelen anlamda sahte para geldiğinde biz bunu alamam diyorduk ve vermek isteyene geri veriyorduk yani bu para sahte diyemiyorduk. Niye alamıyorsun dediklerinde bu para şüpheli diyorduk. Zalimler genelde ya çok erken saatlerde getiriyorlardı yada orucun son dakikalarına doğru. Yani insanın fikrinin en dağınık olduğu sıralarda.
Demem o ki inşallah ispat edip hakkınızı alırsınız, arkadaşınıza karşıda mahçup olmuşsunuz. Ama kamerayla vs. olacak iş değil diye düşünüyorum.
Anlaşılan işim zor hocam :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
Bilgisayar Muhendisi
-
-
Ad Soyad
Ö** H**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
Merhaba,
Buyuk ihtimalle disarda 20TL, icerde 50 TL var idi. O anda fark etseydiniz dolandirilmazdiniz. Gecmis olsun.
Bazi ahlak yoksunu esnaflar bunu is haline getirmisler.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Proje Uzmanı
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
135, (%100)
ozgurgezen adlı üyeden alıntı
Merhaba,
Buyuk ihtimalle disarda 20TL, icerde 50 TL var idi. O anda fark etseydiniz dolandirilmazdiniz. Gecmis olsun.
Bazi ahlak yoksunu esnaflar bunu is haline getirmisler.
AKDNZ adlı üyeden alıntı
O parayı size veren %80 durumdan haberdardır, başkasından yemiştir o parayı elinden bu şekilde çıkarmaya çalışmıştır. Bu yüzdende asla kabullenmeyecektir. Yetkili biriyle görüşürseniz bir ihtimal. Aynen işiniz zor.
Sağ olun hocam... Akşam neticeyi göreceğim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
cad/cam/cae
-
-
Ad Soyad
O** Ö**
-
-
-
Ticaret
61, (%98)
Git pastaneye ciddi ciddi ver yansın yap sert tavırı olumlu karşılayacaklardır. Polisi arıyacam de korksunlar ki muhtemelen bilerek verdiler o yüzden korkacaklardır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Proje Uzmanı
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
135, (%100)
kendineozel adlı üyeden alıntı
Git pastaneye ciddi ciddi ver yansın yap sert tavırı olumlu karşılayacaklardır. Polisi arıyacam de korksunlar ki muhtemelen bilerek verdiler o yüzden korkacaklardır.
Parmak izine kadar götürürüm hocam :):), bugün bana yapan yarın başkasına da yapar. O yüzden peşini bırakmam.
ntka
https://ntka.org
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Agent
-
-
Ad Soyad
N** T**
-
-
-
Ticaret
262, (%100)
Hiç uğraşma o pastaneye git o parayı orda harca :)
dijitalsite.com.tr ister al / ister sat / yeni üyelere 20 tl bakiye hediye
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Proje Uzmanı
-
-
Ad Soyad
A** K**