Merhabalar dostlar,

Özellikle Wordpress kullanıcılarının sık karşılatığı bazı sorunlar vardır. Her kullanan bunlara en az bir kez denk gelir. Çoğunluğu kolayca halledilebilen problemler olsa da bazen uzun uğraşlar da harcasak bir türlü doğru sonucu bulamayız. Google Pagespeed Insight testinde karşılaştığımız "Oluşturmayı önleyen JavaScript ve CSS kodlarını ekranın üst kısmındaki içerikten kaldırın" hatası da bunlardan birisi. Bir türlü çare bulamayız, her şeyi deneriz ama yine de o hata orada kalır.



Ben de forumlarda ve Wordpress kullanıcılarının yoğun olduğu alanlarda bu hatayla sıkça karşılaşıldığını ve nasıl bir çözüm üretileceğinin bir türlü bulunamadığını gördüm. Size yardımcı olabilmesi için bir yazı kaleme aldım.

Bu yazıda JavaScript ve CSS dosyalarının nasıl üst içerikten kaldırılacağına ve sıkıştırılacağına dair bilgiler paylaştım. Hem functions.php yolu ile doküman editleyerek, hem de W3 Total Cache ayarlarından Manuel Minify yolu ile anlattım. Umarım hepinize yardımcı edecek bir paylaşım olur :) Lütfen sorularınız ve farklı fikirleriniz olursa hem forum hem de yazı üzerinden yorumlarınızı gönderin.

Herkese iyi bloglamalar!

Yazı: WordPress JavaScript Dosyalarını Footera Taşımak

Ayrıca merak edenler için W3 Total Cache Ayarlarının nasıl yapılacağını da anlattım.