lostyazilim
tr.link

Xenon LED Far kullananlar varmıdır?

18 Mesajlar 12.491 Okunma
acebozum
tr.link

ProThemes ProThemes WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Grafik Tasarımcı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 930
  • Beğeniler 74 / 317
  • Ticaret 76, (%100)
Merhabalar bugün akşam bir durumla karşılaştım araba sürüyorum bir mercedes eski kasa beni durdurdu el işareti yaparak durdurmaya çalıştı, bana dediği şu şekil oldu.

Uzunların açık kardeşim?
- Uzunlarım açık değil ki
Gözlerimi aşırı aldı, farları değiştirmelisin
- Uyardığın için teşekkürler değiştirmeyi düşünüyorum

Not: adamın arkasındaydım

şu şekilde diyalog oldu, aramızda xenon led far kullanan varmı? baya ışık vuruyor mu üstlere sizde?, far ayarı yaptırsam düzelir diye düşünüyorum

www.osmanlidavetiyeci.com
wmaraci
reklam

ChesterFiel ChesterFiel WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek İnşaat Teknikeri
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 801
  • Beğeniler 86 / 274
  • Ticaret 7, (%100)
Xenon farlar genelde göz alir. Bir cok gez cesitli araclarda kullandigim araclarda vardi xenon. Aynadan cok goz alir, karsi karsiya kaldiginda hele karsidaki yolu goremiyor. (Biz sisleride aciyoruz xenon) ama bize kimse oyle bisey dememisti :-) bosuna muayeneden gecirmiyorlar degilmi :-) sık sıkda ampül patlar araciniz nedir acaba?

MKURT MKURT WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 09.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Logistics & Transportation
  • Konum Manisa
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 1793
  • Beğeniler 394 / 439
  • Ticaret 54, (%100)
Merhabalar, mercekli xenonlardan yana sıkıntım yok. Ancak merceksiz olarak yaptıranlar gözlerin ciddi anlamda canına okuyor.

Onu da geçtim, şehir içinde gözümüzü alıyor diyip geçiyoruz. Şehirler arası uzun yollarda özellikle de tek şerit git gel yollarda karşımdaki araç ile aramda 50 metre kaldıktan sonra ezbere devam ediyorum.

Xenonu bende çok seviyorum ancak tüm forum üyesi arkadaşlarıma abilerime kardeşlerime mercekli xenon yaptırmasını tavsiye ediyorum.

Eğer ki mercekli xenona bütçeniz yetmiyorsa lütfen yaptırmayın. Sanayide yapılan 100 200TL lik xenonlar ciddi anlamda tehlike arz etmeye başladı. Kendi ve karşınızdaki kişilerin canına kastetmeyin.
Rekomedya s3rhat ozgurgezen

kişi bu mesajı beğendi.

Korkmaz Korkmaz cagdaskorkmaz Kullanıcı
  • Üyelik 03.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek SARUHAN HOLDING - Fakir Elektr
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ç** K**
  • Mesajlar 3536
  • Beğeniler 253 / 1236
  • Ticaret 8, (%100)
Bunu takanlara sağlam sövüyoruz. Haberin olsun ;)
Rekomedya ebagcuvan

kişi bu mesajı beğendi.

cagdaskorkmaz.com.tr
wmaraci
wmaraci

s3rhat s3rhat WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad S** T**
  • Mesajlar 54
  • Beğeniler 19 / 12
  • Ticaret 2, (%100)
Mercekli farlarda xenon ile hiç bir sorun olmaz. Yeni çıkan araçların çoğu xenon dur ama otomatik ayarlı olduğu ve mercekli olduğu için göz almazlar ve bu araçlar muayneden geçebilir. İçeriden manuel yük ayarı olsa bile farınız için mercek olupta ayarı otomatik olmayanı da bırakıyorlar. Ayrıca sık sık ampul patlama konusu da kullanılan xenon un kalitesizliği kaynaklıdır. 3 sene kendi aracımda Monza kullandım 1 kere bile ampul değiştirmedim sıvı temasından dolayı balast arızalandı xenon çakmaya başladığı için söktüm araçtan. Ayrıca zaten xenon u normal fara taktıgınız zaman ışığı dağıttığı için özellikle yağmurlu havalarda daha kötü bir aydınlatma sonucu alırsınız.
Rekomedya

kişi bu mesajı beğendi.

softgraph.net // Opencart & WooCommerce & Wordpress Hizmetleri.

Korkmaz Korkmaz cagdaskorkmaz Kullanıcı
  • Üyelik 03.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek SARUHAN HOLDING - Fakir Elektr
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ç** K**
  • Mesajlar 3536
  • Beğeniler 253 / 1236
  • Ticaret 8, (%100)
Bu arada attığın görselle biraz dikkatli bakınca. Normal far diye gösterdiği yer bilerek elle karartılmış.

cagdaskorkmaz.com.tr

PcDelisi PcDelisi Kısa bir ara Kullanıcı
  • Üyelik 09.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 705
  • Beğeniler 227 / 226
  • Ticaret 387, (%100)
Bu ampulleri kısalarda kullandığınızdan eminmisiniz. 1 ay önce uzunlar için almıştım ben kısalar içinde alacaktım ama kısalara olmadığını ve hemen patlayacağını söylediler. Ayrıca sizin farınızda mercek yok sanırım. Merceksiz fara bu tarz ampuller kullanmak karşıdan gelenin ciddi anlamda gözünü alır, kazaya sebebiyet verir

WebMoney hesabıma ödeme yapmadan önce mutlaka adresin güncel olduğuna dair bilgi isteyin.

Rekomedya Rekomedya Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad C** Ş**
  • Mesajlar 1930
  • Beğeniler 1527 / 1150
  • Ticaret 25, (%100)
Bu tür farlar merceksiz kullanıldığında göz möz bırakmıyor, sanki her bir ayna projektör olup yüzüme vuruyor . Merceklisi de her modelde sağlıklı değil aslında ama merceksizler kesinlikle felaket. Hele yağmurda falan öndeki aracın görüşünü sıfıra düşürüyor. Karşıdan gelende o derece gözüne uzun yemiş oluyor.

2 kez çakılan sellektör harici, seri sellektör uzun ya da bu tarz farla rahatsız edilirsem o araca yol verir, uzunları yakar, tam arkasına geçip gideceğim güzergah boyunca yalvarsa dahi kapamam. O hangi şeride ben o şeride, o hangi hızdaysa bende o hıza .

Kendin şöyle deneyebilirsin, bir arkadaşınla hava karanlıkken araçları değiştirin, öne arkadaşının aracına geç, senin araç arkadan gelsin, rahatsızlığı kendin deneyimle. Uzunlarla gitmekten bile daha fazla rahatsız ediyor bu farlar. Mercek yoksa yapacağın hiç bir ayar işe yaramaz, çünkü ışık çok fazla dağılıyor, ne kadar aşağı da ayarlasan bi işe yaramıyor.

Bora falan gibi normal ampüllerle aydınlatması sorunlu olan bir araca sahipsen mercekli far kitleri var onlardan satın alabilirsin, hem küfür yemezsin hem kazaya sebebiyet vermezsin, ciddi anlamda riskli bu far işi.

burakisci burakisci Wordpress Tema Yapımcısı Kullanıcı
  • Üyelik 16.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Wordpress Tema Yapımcısı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** i**
  • Mesajlar 1897
  • Beğeniler 371 / 522
  • Ticaret 23, (%100)
Sık sık İstanbul içerisinde araç kullanırım ve bu tarz eklentiler kullanan araç sahiplerine fena söverim :) Arkamda olduğu zaman aynalardan gözümü alıyor ve görüşümü kısıtlıyor, karşıdan geldiğinde ise direk olarak görüşü engelliyor, Allah'a emanet gidiyorum. Özellikle karşıdan gelen araçlar yüzünden birkaç defa ufak çaplı kazaları atlattığım oldu. Eğer sizde bir gün sırf bu yüzden istemeden de olsa bir kazaya sebebiyet verseniz içiniz rahat edebilecek mi? Özellikle karşı yönden gelen araçların görüşlerini tamamen yok etmekte...

ProThemes ProThemes WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Grafik Tasarımcı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 930
  • Beğeniler 74 / 317
  • Ticaret 76, (%100)
Yorumlarınız için teşekkürler, rahatsız ettiğini bende görebiliyorum istanbulda sık sık bende rahatsız oluyorum xenon farlar kullananlar pek çok kişiler vardır

Araba chervolet aveo 2012 merceksiz farlar, sonradan ben taktım audi mercedes kullanan farlar yaklaşık 250 TL para verdim çakma felan değil yani orjinal parça memnunum sıkıntı yok da dediğim şekilde rahatsız ediyor bunun için farkındayım ve küfür yediğimi de bilirim sorun yok

Ama birileri gelip de Xenon far takanları fena söverim ve söverler dikkat et yansıtarak konuşanlar var hiç hoş değil, bende şunu söyleyeyim xenon far takmasan bile küfürü yersin normal farlarda kafa kafaya gelince gözümü alabilmektedir bu nedenle prim havalı havalı cümleler kullanmaya gerek yok

Far ayarı yaptıracağım yarın baktırmayı düşünüyorum tavsiyeleriniz ve yorumlarınız için tekrardan teşekkür ederim. :)

www.osmanlidavetiyeci.com
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al