-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Web Yazılım Uzmanı
-
-
Ad Soyad
F** K**
-
-
-
Ticaret
13, (%100)
Şöyle ki veritabanınızda beğenilerle alakalı bir tablo açıp.
Buraya kullanıcıid (kullanıcı ip ) makaleid(ya da beğendiği olay neyse) kaydeceksiniz.
Daha sonra sayfa açıldığında eğer bu kullanıcı bu id yi beğenmişse beğen butonunu gizlersiniz yada gösterirsiniz ki beğenmediyse beğensin.
Gerçi ip değişince ne yapacaksınız o da mechul tabi :)
Kayıtlı kullanıcılarda kullanıcı id üzerinden gidersiniz ama misafirlerde beğeniyorsa ip değişken bir şey olduğu için tam doğru sayacı ve ya durumu vermez
Plain
Freelancer
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Freelance
-
-
Ad Soyad
S** Y**
-
-
-
Ticaret
42, (%100)
Her cihaz için ayrı veritabanı tablosu bu tabloların içinde diğer özelliklerin yanında beğenenlerin IP adresi olması gerek. Beğenme tuşuna basıldıktan sonra işlemin gerçekleşebilmesi için cihazın tablosunda o IP adresinin yer almaması gerek.
Şeklinde yapılabilir.
Düzenleme:
@FurkanKandemir o şekilde yapılırsa her IP adresi sadece bir cihaz beğenebilir. Bence her cihazın ayrı veritabanı tablosu olması, o tablonun içinde beğenen IP'ler kısmı olması gerekli.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** M**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Peki php ile cihazın sabit numarasını öğrenmek mümkün mü? Yanlış hatırlamıyorsam "mac adresi" deniyordu.
O zaman sadece tek bir cihaza yönelik çalışarak o cihazın bir daha beğenmesinin önüne geçmiş olunabilir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
PHP Developer
-
-
Ad Soyad
R** Ç**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
emremutlu adlı üyeden alıntı
Peki php ile cihazın sabit numarasını öğrenmek mümkün mü? Yanlış hatırlamıyorsam "mac adresi" deniyordu.
O zaman sadece tek bir cihaza yönelik çalışarak o cihazın bir daha beğenmesinin önüne geçmiş olunabilir.
Php ile mac adresini alman mümkün degil.
Her türlü Php işleriniz uygun fiyata yapılır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Web Developer/Bilgisayar Müh.
-
-
Ad Soyad
B** G**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
üyelik sistemli yapıyosanız kullanıcı ve beğenme olayını kontrol etmeniz yeterli ip ye gerek yok
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Web Developer/Bilgisayar Müh.
-
-
Ad Soyad
B** G**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
her ip yi veritabanında tutabilirsin ama bildiğim kadarıyla bilgisayar kimliğini değil modem ip sini tutabilirsin bunlar için oluşturman gereken tablolar
id ip begenmedurumu
begenmedurumunu default olarak 0 yaparsın kontrolde eğer 1 se beğendiniz der 0 sa beğeni tuşu koyar ama sanırım modem res gibi olaylarda ekstra önüne geçmek için farklı bir kontrol var ne yazıkki bilmiyorum yardımcı olmak isterdim ama ben bu şekilde yapardım