-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
ögrenci
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
14, (%100)
Sizce hangisi daha iyi? Ayrıca ilk defa vds fılan alacagım denemem ıcın hak verıyorlar ne denemelıyım?
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Journalist
-
-
Ad Soyad
B** B**
-
-
-
Ticaret
5, (%80)
Cloud daha iyidir ancak pahalıdır. Ücretsizse ve aynı özelliklerse kesinlikle Cloud denemelisiniz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Sağlıkçı Webmaster
-
-
Ad Soyad
M** S**
-
-
-
Ticaret
15, (%100)
@baranos; @lordex;
SSD VDS Kast etmiştim. Terim olunca belirtmeyi unutmuşum.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
İnternet Danışmanı
-
-
Ad Soyad
Ş** N**
-
-
-
Ticaret
15, (%93)
VDS sunucuda mevcut hattan yararlanırsınız.Ana bir makine mevcuttur siz bu makinede ayrılmış bir bölümden kullanırsınız.Cloud'ta hertürlü donanım değişkenlik gösterebiliyor.Sunucu işlemcileriniz bile değişiklik gösteriyor farklı donanımlarda geçiş olduğu için.2 alandada tecrübelerim mevcut.Yoğun mysql kullanımı gerektiren bir site için Cloud sunucu kullanıyordum.Ancak site içerisinde belirli aralıklarla 1-2 saniyelik beklemeler oluşuyordu.Bunun sebebi ise dediğim gibi tahsis edilen donanımın Cloud yapı çevresinde değişmesinen kaynaklanıyordu.
Cloud güvenlidir diyorlarda gerçi cloud hizmeti aldığımız firmanın diskleri yanmıştı :D Bu tür işlere hiç belli olmadığı gibi ben 2 sini önüme alternatif olarak koysam VDS tercih ederdim.Günlük olarak yedeklemelerinizi yaparsınız.Cloud sistemlerde normal bir vds ye göre neredeyse 2 kat belki daha fazla pahalı olabiliyor (firmadan firmaya değişebilir)
Kısacası 1 Vds alın birde ihtiyacınız kadar başka firmadan yedekleme alanı alın.(cloud yerine bu tercih edilebilir)Sunucunuzdan aldığınız yedekler bu yedekleme alanına yüklensin.Veri kaybı derdindede yedeklerinizi elinizde bulundurursunuz.Yada kendiniz yedek alırsınız 1 tık ile veya ssh den bir komut ile.
*Ayrıca VDS tek bir fiziksel sunucu değildir.Fiziksel sunucu genel adıyla dedicated dediğimiz makinelerdir.VDS ise fiziksel sunucularda sanallaştırılmış kendine ait ayrılan sistem kaynağı mevcut sanal sunuculardır.
[CLOUD'da Sanaldır.VDS'de Sanaldır.CLOUD onlarca sunucun bir araya gelip oluşturduğu dönüşümlü ve ortak yapıdır.VDS tek bir makinede yapılan sanallaştırılmış yapıdır.]
1 kişi bu mesajı beğendi.
Heuristic
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Web Hacking, Exploits/Vuln.
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
297, (%99)
VPS'ye göre Cloud her zaman (bulut) sunucu olarak bir adım öndedir.