-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
H** E**
-
-
-
Ticaret
27, (%96)
Öncelikle herkese merhabalar,
Ben bir süredir PHP dersleri izliyorum ve oldukça yol kat ettim. Ancak bir script yazacağımda işe nasıl başlamam gerektiğini bilmiyorum. Yani ilk olarak ne yapmalıyım? Benim kafamda şöyle bir mantık oluştu, önce veritabanını hazırlayıp ardından da index.php ve giriş işlemlerini halletmek. Bundan sonra eklemek istediğim özellikleri, sayfaları üzerine eklemek.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Uzman Biyolog
-
-
Ad Soyad
C** Ö**
-
-
-
Ticaret
37, (%100)
Script
(çok büyük bir eğlenceyle yazdım valla kızma dostum içimden geldi :)
Önce ne üzerine yazacak isen onun planını yap, olabildiğince sade tutmaya çalış fikrini ve planını sonra şablon üzerinden fonksiyonları dökmeye başla, database lazım değilse kasma, eğer az tablo ile halledebiliyorsan zorlanmadan fonksiyonu ekleyip sonra da yazdırırsın. Önce kemiğini oturtman gerek.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Bilim Forum | Bilimgunlugu.com
60423
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Ben ilk önce tasarımı css ye döküyorun html ile içeri aktarıyorum. Tamamen hiçbir fonkaiyonu yok sadece tasarım yani sonrasında php ile işlemleri üzerine ekliyorum.
Ozi
.
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Devoloper
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
50, (%100)
Benim öğrenme stratejim şu şekilde, ilk önce diğer php scriptleri kurcalıyorum, sonra aynı işlemleri deneye deneye benzerini yapıyorum. Bu taktik ile sonradan sıfır yazabilirsin. Bu benim görüşüm :rolleyes:
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
-
-
-
Ad Soyad
T** G**
-
-
-
Ticaret
75, (%100)
Eğitim setini PM atabilirmisiniz? Farklı anlatımlara ihtiyacım var tamamen oturması için.
Tayfun Erbilen ve A dan Z ye Php ile ilerliyorum da :)
Wordpress/Php/React/Laravel/Codeigniter/Woocommerce işleriniz için Pm atınız.
www.tayfunguler.org
VipTema
Vip Tema Web Tasarım
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Vip Tema Web Tasarım A.Ş.
-
-
Ad Soyad
Ö** I**
-
-
-
Ticaret
21, (%100)
CenkOnsoy adlı üyeden alıntı
Script
(çok büyük bir eğlenceyle yazdım valla kızma dostum içimden geldi :)
Önce ne üzerine yazacak isen onun planını yap, olabildiğince sade tutmaya çalış fikrini ve planını sonra şablon üzerinden fonksiyonları dökmeye başla, database lazım değilse kasma, eğer az tablo ile halledebiliyorsan zorlanmadan fonksiyonu ekleyip sonra da yazdırırsın. Önce kemiğini oturtman gerek.
Tüh ben yapacaktım o espiriyi ziyan oldu :)
Ben de önce kağıt üzerinde tablolar sütunlar vs. yazıp şekillendiriyorum. Önce php olarak basit html ile hatalı hatasız kodlayıp sonradan beğendiğim bir html kütüphanesi kullanarak tema yapıyorum. Temayı aslında kağıt üzerinde taslak olarak oluşturuyorum. İkici bir monitör şart, ne kadar çok bilsenizde unuttuğunuz yada gerçekten bilmediğiniz durumlarla karşılaşınca ikinci bir ekran size hız kazandırıyor.
VBMaSTeR
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Kimyager
-
-
Ad Soyad
B** Y**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
sql kullanacaksan önce sql yi hazırlayıp sonra php kodlayıp sonra htm ve css e geçmen daha rahat olur diye düşünüyorum.