sorueki adlı üyeden alıntı

aercan yazdıklarınızı okudum. Bir kaç konuya daha bakıp, yine geriye size şunları yazmak için döndüm. Dediğiniz türdeki işlemleri ben Celeron 1007U, 1.50Ghz işlemci, 4GB RAM ve 512 MB ekran kartı ile yapıyorum. Ayrıca bir de VLC player ve Skype açık durumda. Herhangi bir overclock işlemim de olmadı. Yani isterseniz bilgisayarınızdan her zaman daha fazla performans alabilirsiniz.

Konuya açan arkadaşa da aynı şeyleri söylemek isterim. Masraf yapmak yerine bilgisayarınızdan nasıl daha fazla verim alabileceğinizi araştırabilirsiniz. En az 4-5 ayda bir laptopunuzla birlikte bir petrol istasyonunun hava pompasına gitmelisiniz. :)

Celeron ve 4gb işlemcili bilgisayar ile chrome ile 15 tab aynı anda açıyor , sonra photoshop'ta tasarım yapıyor, photoshop da açık kalırken, notepadd++ vb bir programla da 1500-2000satırlık kod içeren bir dosya açıyorsunuz, hddniz ssd değil ve siz bunları anlık yapıyorsunuz ?
15 chrome tab açınca 2gb'a yakın ram kafadan gidiyor, işletim sistemi 500-750mb yiyor. Bir bilgisayarın rahat çalışabilmesi için max %75-80 oranında çalışması lazım. Sizin 4gb ram bunu o işlemciyle yapamaz. Ben pc hızı konusunda çok takıntılı ve hasta denecek kadar titiz biriyim. Bilgisayarda corel + photoshop + 15 tab + film vs izlerken bile tıkladığım şey tabletteki gibi 1ms de açılmazsa sinir olurum.
Örneğin bf4 oynarken herşey ultra da pc 70fps altına düşerse takıntı yaparım. O kadar titizim performansda. Bu yüzden bahsettiğiniz pc üstteki işlemleri aynı anda yapması teknik açıdan imkansız. Yapar yapmaya ama basarsın photoshopa 5sn sonra istediğini yapar yani yapmaz değil :)
Velhasıl bu performansdan memnunsanız başka bişey demeye gerek yok.
İyi forumlar dilerim :)