biliyo muydun mudur nedir bir web sitesinde içeriğimiz izinsiz tamamı kopyalanıp kaynak olarak verilmiş.
Halbuki sitenin footer'ında yer alan gizlilik ve üst menüde yer alan hakkımızda sayfalarında ayrı ayrı bildirilmiştir nasıl kopyalanacağı ve içerikleri kopyalayanların ne gibi bir yaptırımda kalacağı.

3 saat önce mail attım dönüş yok, içerik 2 gündür yayında ve hiçbir şekilde izin istenmemiş, bildirilmemiştir. Sitenin gizlilik ve hakkımızda kısmında açık açık belirtilmiştir, "Yazıları her durumda kopyalayan kişiler, bu gizlilik politikasını kabul etmiş sayılacaktır."

Söylenti Dergi web sitesinde yer alan tüm yazılar sadece yazarlara ait değil ayrıca “Söylenti Dergi” adına aittir. Bu yüzden içeriklerin tamamını moderasyon izni olmadan kullanmak yasaktır. Söylenti Dergi’de hoşunuza giden içerikleri kendi sitenizde paylaşmanız en doğal hakkınızdır. Bu yüzden hoşuna giden kısmı ya da yazının ilk paragrafını alıp kaynak belirtmek zorunludur. Kaynak yazısınında link çıkışı mutlaka olmalıdır. Örnek: Kaynak: Söylenti Dergi Bunun dışında içeriğin tamamını kaynak gösterilse dahi izinsiz bir şekilde sitesine taşıyan her site sahibine önce 1 kez uyarı yapılacaktır, bunun ardından yasal tüm yollara başvurulacaktır. Söylenti Dergi’de bulunan her metin 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile korunmaktadır. Yazıları her durumda kopyalayan kişiler, bu gizlilik politikasını kabul etmiş sayılacaktır.




Ekleme: Site Yorgo Angelopoulos adlı bir twitter siyasi fenomenine aitmiş. Sitenin avukatı olan Özge Özşahin ise Fikir ve Sanat Eserleri Hukuku uzmanı. Buna rağmen bunu yapıyorlar. Pes doğrusu.