Merhabalar arkadaşlar... Geçenlerde php botumuz ile backlink kontrolü yapıyordum. Nerelerden backlink almışım diye. Alexa ve arkadaşın vsilesi ile de SEOMoz üzerinden kontrolleri aldım ve arkadaşlardan bir tanesi yaklaşık 10 blog adresine (p***o izle, s***ş izle) gibi kelimelerden siteme link çıkmış...

Yurtdışı olsa bile site sahipleriyle konuşmamız ve iknamız sonucu IP adreslerini almış ve 1 hafta önce yaptığımız başvurunun sonucunda kişiyi bulmuş ve adalete bilişim suçlarından (iftira ve h*ck girişimi) konusunda şikayet etmiş bulunmakta, bu işi yapan kişiyi ele geçirmiş durumdayız...

Yaklaşık 1 aydır peşindeydim. "ABİMİZ" ile konuştuğumda bir SEO web sitesine bağlı olduğunu, bunu bir çok siteye uyguladığını bana itiraf etti. Saydıkları sitenin içerisinde "SEO" ile ilgili bir çok sitenin olduğunu söyledi. Çok pişman olduğunu ve bir daha yapmayacağı sözünü aldık. Suç duyurusu olduğu için IP adresini takibe aldılar...

- Sitemde anahtar kelimeden banlanmıştım düzeldi sorun. B*tnet saldırıları kesildi vs...

Bu tür durumlarda dikkatli olun arkadaşlar. 1 kişiyi eledik. Soruşturma davası kapandı.

Konuyu açacak yer bulamadığmdan buraya ekledim. Yorumlar sizin. Eğer böyle bir şey varsa size yardımcı olmaya çalışacağım...

Teşekkürler.