Merhaba arkadaşlar.

Size kısaca adsense onay sürecimi anlatacağım. Belki birkaç arkadaşa faydam dokunur. Hesabım youtube iş ortağı hesabıydı, dolayısıyla 1.adım değil 2.adımdaydık.

1-"Öncelikle 4-5 aydan önce başvuru yapmayın kabul olmuyor." gibi laflara pek inanmayın, sitem 1,5 aylık henüz.

2-Sitenizin tasarımı çok karışık olmasın, bilindik temalar kullanmanız kolaylık sağlayacaktır çünkü bu temalar uyulması gereken kurallara başarıyla uyuyorlar. Siz sadece temayı güzelleştirecem diye her tarafına gözü yoracak birşeyler koymayın.

Ben sade bir tasarım yaptım, siyah ve beyaz renkler hakimdi ve plug-in olarak da sadece all-in-one seo ile w3 total cache kullanıyorum.

3-En önemlisi de içerik. Özgün yazdım içeriklerimi.

4-İlk 2 başvurum red aldı. Aslında sebebini de tahmin ediyordum, 10-15 arası organic ziyaretçi geliyordu. Bu sayıyı özgün yazılarla oldukça arttırdım.

5- Etkisi oldu mu bilmiyorum ama advoly'ye başvurmuştum ve onaylandı. Sonuçta google adX'i de google onaylıyor. advoly reklamlarını güzelce yerleştirdim siteye, birbirine yakın değillerdi, kullanıcıyı yormuyordu.

6-youtube iş ortağı hesabımda, yeni nesil kayan mobil reklam seçeneği uyarısı gelmişti dün itibariyle. Sitede gözükmeyeceğini bilsem de kodu ekledim. (düşük bir ihtimal de olsa belki etkisi olmuştur.)

Aklıma gelenler bu kadar, umarım emek veren herkesin hesabı onaylanır.