Webtroloji adlı üyeden alıntı

Heh bu şekilde bir yorum bizi geliştir ve mutlu eder ağzınıza sağlık :)

Şimdi hocam mesele aslında dediğinize benzer olacak fazla bir fark yok. Biz Hizmet Verenlere (Firma ve Freelance çalışanlar) Reklam aracılığı ile forumlarda bloglarda vs. ulaşmayı planlıyoruz. Fakat Hizmet arayan müşterilere ise SEO ile ancak ulaşabiliriz. Çünkü yeni bir proje kimse daha bilmiyor. Müşteri "web tasarım firmaları" diye aratıyor arama motorlarında. SEO'da da kendimize güveniyoruz.

Gönderdiğiniz link ise; o sektör kategorisinde hizmet veren olmadığından dolayı öyle bir önizleme çıkıyor. Tabii düzeltilmesi şart. İçerisinde hizmet verenin olduğu bu sayfayı incelerseniz biraz daha berraklaşır olay. http://www.hizmetio.com/firmalari/evden-eve-nakliyat/


site içi seo ve linklemeler oldukça başarılı üstadım.
http://www.hizmetio.com/firmalari/evden-eve-nakliyat/

güzel düşünülmüş tebrik ederim.

dediğim gibi üstadım uzmanlara ulaşmak kolay ancak müşteriye ulaşmak zor. her sektör için o kelimelerde seo ile ayakta kalmakta oldukça maliyetli. burda bir de analizini yapma gereken maliyetin oldukça yüksek olacağı için maliyeti ne kadar sürede çıkarabilirsin ? bu proje o noktada sana kar sağlar mı ? mesela bir müşteriyi sitene çekmek için reklamlara ne kadar para harcıyorsun ve giripte üye olan ve hizmet ilanı veren müşteri ortalaman kaç ? Mesela bir müşteri için 1 TL reklam harcaması yapıyorsun 5 müşteriden biri üye oluyor siteye. Müşterinin sana maliyeti 5 TL. Her ilan yayınlayan müşteri de sitenden hizmet satın almak durumunda değil bunu da gözönünde bulundur. Yani 5 hizmet ilanı veren müşteriden 1'i siteni tercih ederse hizmet alım noktasında sana bir müşteri 25 TL maliyet çıkartır. Sen bu maliyeti çıkarabiliyorsan eğer proje mantıklıdır diye düşünüyorum.