ytre10 adlı üyeden alıntı

php ve asp.net i karşılaştırmanız bile saçma.
tr de iş yapmak istiyorsan bu sektörden para kazanmak istersen asp.net bilmelisin.
yanında ek olarak mobil için az biraz java, ios kodlayabilmen gerekli.
ayrıca mssql, elasticsearch, mongo ........ vb ürünlerede hakim olman gerekli.
asp.net bilince deli gibi paralar kazanıcam dersem yukarıda ki kural geçerlidir.

php bilirsen wordpress editleyip gunluk 50-100 tl kazanırsın, köşe başında ki ajanslarda sağa sola bakkala markete web sitesi yaparsın, kurumsal hiçbir firma türkiye'de ( yüzde 95 ) php developer alıp, php uzerine sistemlerini kurmuyor, kurmaz.

asp.net öğrenicem dersen de şuan deli gibi piyasada rakibin var uzun bir yol var önunde, iyi rakamlar kazanmak istersen en az 4-5 yıl firmalarda çalışman gerekli.
Tercih senin : )


Hocam çoğu yerlerde, özellikle india'da çok karşılaştırıldığı için(en azından ben öyle anladım) merak ettim bende :)

Mobil bilgimiz olmasa olmuyor mu, ne bileyim bu firmalar web işiyle mobil işini ayırıp mobili başkasına webi başkasına vermiyor mu, herşeyi bir kişiye gömmek ağır gibi bence.

mssql vs. bilinmesi gerek katılıyorum, o nedenle asp öğrenirsem yanında bileşenlerini de öğreneceğim.

Deli gibi para kazanmak istemiyorum, ama aylık 1.000 tl'ye de çalışmayayım, en azından klasik bir memur yada bilmiyorum, 2-2.5 mlyar yeter diye düşünüyorum(ki bu rakamları tamamen sallıyorum, çok uçmuş da olabilirim çok küçük düşünüyor da olabilirim sektör hakkında bilgim yok)

wordpress konusunda haklısınız, kurumların wordpress tercih ettiğini biliyorum, panel sevdalısılar ama wordpressin okadar tutulmaması gerektiğini düşünüyorum ben.

Piyasadaki rakiplerimi geçmek, birinci sıradan yazılımcı olmak istemiyorum, karnım doysun, masraflarım karşılansın yeter :)