Özelliklerini saydığınız telefonun markası nedir?
1 ay önce LG G4 aldık anneme, fiyat araştırması yapıp gittim; 1.750 TL'ye buldum telefonu Bimeks'te. Ama Bimeks, Mersin'de Kipa AVM içerisinde. Önce Kipa'nın kendi mağazasına bakalım dedik.
Kipa'da telefon 1.100 TL civarıydı. Neden bu kadar ucuz olduğunu sorduk: Kampanya dedi reyon görevlisi. Peki garantisi ne dedim. Bozulduğunda buraya getiriyorsunuz, telefonu biz gönderiyoruz firmaya dedi, yani Grey... Almadım, hemen yanındaki Bimeks'ten 1.750 TL verip aldım.
Telefoncu bir arkadaşım var. Ne diyeceğini biliyordum, ama yine de arayıp fikrini sordum. Verdiği yanıt şu. "O işlere hiç girme, sağlam yerden LG garantili olarak al telefonunu..." Zaten düşüncem oydu, onu uyguladım.
Özellik aynı, marka aynı; ama cihaz, sözünü ettiğiniz, girişimci kişiler tarafından Türkiye'ye getirilip satılıyor. Garanti markanın dışında... Sizin de sözünü ettiğiniz telefon, Türkiye'ye gelene kadar, vergilerle donatılarak geleceğinde, ortalama 650 - 700 TL'ye mal olacak size. LG G4 bile 1.100 TL olduktan sonra, neden olmasın ki?