Merhaba arkadaşlar,

Uzun süredir LYS sınavına çalışıyorum. Meslek lisesi okuduğum için ve yaklaşık 5 yıldır bu derslerin hiçbirini görmediğim için tahmin edeceğiniz gibi puanım bayağı düşük. Bilgisayar Mühendisliği istiyorum. İstanbul'da oturuyorum ve tutturabilirsem Düzce üniversitesini tutturabilirim. O da olmazsa son çare Kıbrıs'da ki Girne Amerikan Üniversitesi. (%100 Burslu)

İnternette bu konu hakkında onlarca konu var ve tamamen çöplüğe dönmüş her yer. Çok fazla bilgi kirliliği var ve çoğu 2008 - 2010 yıllarında yazılmış şeyler.

Benim öğrenmek istediğim şeyler ;

1- Okula bisikletle veya basit bir motorla gidilebilecek uzaklıkta, eşyalı (lüks olmasına gerek yok) kiralık daire fiyatları ne kadar?

2- Elektrik, su, internet gibi faturalar ortalama ne kadar?

3- Bu okulda alacağım diploma her yerde geçerliymiş öyle bir şey okudum. Doğru mu?

4- Yurtta kalmak mı karlı yoksa basit bir ev tutmak mı?

5- Ve en önemli soru her şey dahil aylık kaç tl'ye ihtiyacım olur? Ortamlara atlayan, keyfine düşkün, çok para harcayan birisi değilim. İnternetim olsun bilgisayar başında günlerimi geçirebilirim sorunsuz. Site yapar, sitelerimle ilgilenirim. Yani keyfi olarak harcayacağım tek şey yemek için olur. Onun dışında gerçekten idareli bir insanımdır.

6- Bu madde pek önemli değil ama merak ettim. Çabaladığım sürece İngilizcem gelişir mi oradaki yaşamla?

Bazıları eğitim kötü bazıları Türkiye'den farksız eğitim seviyesi vs. diyor. Açıkcası sorunsuz bir şekilde diplomamı alayım yeter. Kendimi geliştirebilen birisiyim.

Öncelikli not: Konuyla yakından uzaktan alakası olmayan, kulaktan dolma bilgilerle konuşacak olanlar gelmesin. Gerçekten yaşamış denemiş görmüş kişiler yardımcı olursa sevinirim.

Okuyan ve cevaplayacak herkese teşekkürler hayati bir mesele benim için.