Hemen çıkma oranını aslında Google anlatmış burada: https://support.google.com/analytics/answer/1009409?hl=tr

Yani buna göre hemen çıkma oranı yüksekse, web siten kullanıcı deneyimi açısından zayıf görünebiliyor. Eğer sitende bir sayfaya girdikten sonra başka sayfaları da gezmeden çıkıp gidiyorsa bu hemen çıkma sayılıyor.

Haber sitesi, magazin sitesi gibi bi siteyse çok önemli. Ciddi bir siteyse pek önemi yoktur diye düşünüyorum. Ama blog siten varsa bu yazılarının dikkat çekici olmadığına, ziyaretçileri sıktığına, site tasarımında benzer yazılar vs yan bölüm kullanımlarının yeterince iyi yapılmadığına vs işaret olabilir.
Yani hemen çıkma oranı yüksekse şöyle bir dur önce site tasarımına bak, sonra da içeriklerini ve kendini sorgula. Millet niye hemen sıkılıp gidiyor diye. Tabii sayfa oturum sürelerine de bir bak. Örneğin oturum süreleri çok düşükse 7-8 saniye gibi, o zaman kesinlikle yazıların sıkıcı veya yetersizdir.

Benim yazılarım sıkıcı da değil yetersiz de değil diyorsan o zaman yazıların olması gereken anahtar kelimeleri barındırmıyordur. Spam olabilir. İlgisiz aramalarda siten çıkıyor olabilir. Adam elma bulduğunu zannederken senin sitene girip armutla karşılaşınca çıkıp gitmiş olabilir.