Geçen günlerde Türkiye ve Türklük tarihini araştırırken bir araştırma merkezinin sitesine denk geldim ve içinde oldukça güzel hazırladıkları kitaplar bulunuyor.
İçerisinde Türk tarihindeki çeşitli Türk beyliklerine, Türklerin eskiden nerede yaşadığına dair güncel ve detaylı şeyler bulunuyormuş.
"2320 Bilim adamının katkılarıyla, bugüne kadar bütün dünyada hazırlanmış en büyük tarih araştırması" dedikleri gibi oldukça detaylı bir yayın serileri bulunuyor.
48 ülkeden 589, Türkiye'den 1731 akademisyen, tarihçi ve araştırmacının özenle hazırladığı, daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış yazılardan oluşan dev bir eser.
Hazırlık safhasında, Türkiye ve dünyanın tüm akademik çevreleriyle temas sağlanmış, 3059'u yabancı, 3120'si Türk üniversitelerden toplam 6179 bilim adamıyla görüşülmüştür.
Eser, bugüne kadar hiçbir yerde görmediğiniz fotoğraflar, resimler, haritalar ve minyatürlerle süslü, renkli ara kuşaklar içermektedir.
Bu dev eserin tüm görüntüleri, aylar süren bir uğraş sonucunda, akademisyen bir ekip tarafından 100.000'i aşkın arşiv malzemesi taranarak özenle seçildi.
gibi detaylara rastladım ve biraz daha inceledikten sonra "Türk Projesi" adlı cilti sipariş ettim.
Bu güzel seri sayesinde Türklük hakkında daha detaylı bilgiye ulaşabileceğinizi umuyorum, oldukça güzel bir seriye benziyor. Bu konu reklam amacıyla değil bilgilenmek isteyenlerin bilgilenmesi açısından açılmıştır. Zaten kendileride bir araştırma merkezi, bu yüzden ilgimi çekmiş bulunuyor.
Siteleri: yeniturkiye.com