Arkadaşlar Merhaba,

Son yıllarda google, site hızının, seo üzerinde açıkca etkisi olduğunu belirtti. Bazı Girişimci arkadaşlar güzel projeler yapıyor, makaleler yazıyorlar ancak resimleri optimize etmediklerinden dolayı site hızlarında bariz yavaşlık oluyor.

Wordpress site hızına birçok etken etki ediyor. Ben siteme yüklediğim resimleri nasıl optimize ettiğimi bu sorunu yaşayan arkadaşlara yardımcı olmak için paylaşmak istedim.

Sitelerde oluşan yavaşlık yalnızca resim optimizasyonundan dolayı değil ayrıca css, script birleştirmeleri gibi nedenlerden dolayı da kaynaklanıyor olabilir. Bu konular ile ilgili wmaraci sitesinde kaliteli makaleler yazıldı.

Öncelikle sitenizin hız bakımından ne durumda olduğunu öğrenmek için kendi yazmış olduğum makalelerden birisi olan site hız testi adresindeki araçlar ile site hızınızı ve size sunulan önerileri kontrol edin.

Ben siteme resim yüklerken, önce online resim boyutu küçültme sitelerinden bir tanesi ile yükleceğim resmi optimize ediyorum. (makalede en çok kullandığım online resim optimizasyon sitelerini inceledim) Ayrıca sitemde kurulu olan Wp Smush eklentisi de optimizasyonu sağlıyor. Böylece resimlerde hemen hemen kaliteden ödün vermeden %70-80 lere kadar boyut küçültmesi elde ediyorum.

Ayrıca sitenizin altyapısında bulunan css ve javascript kodlarının birleştirilmesi sitenin hızlı yüklenmesini sağlacaktır. Benim bunun için kullandığım eklenti autoptimize (wordpress plugin leri arasında en popülerler den bir tanesi)

Resimlerin boyutlarını küçülterek hem sayfalarınızın hızlı açılmasını sağlayabilir, hem seo konusunda yükselişe geçebilir hemde bir makaleye, resim boyutu küçülttüğünüz için daha fazla sayıda resim ekleyebilirsiniz.