NK1864 adlı üyeden alıntı

Laura Siegemund Nisan ayında çiftleri saymazsak 7 müsabakaya çıktı ve yenilmedi. Elediği isimler; Halep, Radwanska, Vinci, Pliskova ve Brengle.

Çağla aynı periyotta 9'da 7 yaptı ama Voegele ki benim epey şaşırdığım bir galibiyetti ve ay boyunca karşılaştığı en sert rakip olan 21 yaşındaki Kovinic.

Yani şimdi Türk diye Çağla'yı desteklemek sporun ruhuna aykırı bir durum biraz. Son maçta zaten Kovinic de vurguladı; Davis Cup maçı gibi bir atmosfer vardı dedi. Yine de Çağla açısından o baskıyı kırabilmek büyük bir işti. Aynı durum Siegemund için de geçerli. Turnuvanın Almanya'da olması performansını mutlaka yükseltti.

Türk sporcusu hangi branşta olursa olsun çalışmıyor. Çalışmayı da sevmiyor zaten. Cem İlkel için de ilk piyasaya çıktığında birkaç seneye 50 görür deniliyordu, 4 senede geldiği nokta 412. sıra.

Sadece sporda değil, biz millet olarak çalışmadan en iyi şartları talep eden bir topluluğuz.

Bundan birkaç sene önce Tenis Federasyonu Başkanı seçilen adam PTT eski genel müdürüydü. Vizyona gel!




Dediklerinizde haklı noktalarınız var ancak konunun hiç bir yerinde mutlaka Çağla'ya oy verin demedim. Sadece bizi temsil ettiğini ve oylarımıza ihtiyacı olduğunu belirttim. O sporculara zaten kendi ülkeri oy veriyor birde başarılı görenler veriyor, ancak Çağla'ya zaten ülkemizin haberi olmadığı için oy gelmiyor.

Ülkemizde Çağla ve adı duyulmamış diğer sporculara destek daha çok olsa, hayran kitlesi daha da iyi olsa iyi yerlere geleceğimize inanıyorum.

Ancak ben Türk sporcusunun kötü olduğuna inanmıyorum. Çalışmadığını ben şuna bağlıyorum. Kendimde ufak yaşlardayken pek çok sporda alt yapılarda yer aldım tüm hocalar kolay yoldan başarıya gitmek istiyor bu yüzden oyuncular çalışmıyor. Fakat oyunculara başarı için mücadele ve ter gerektiği öğretilse oyuncular daha iyi çalışır. Bence alt yapılarında çalışma sistemleri mutlaka değişmeli o zaman daha başarılı oluruz

Saygılar