Sorunu daha önce de yaşamıştım, eğer azimli kimseler varsa deneme yanılma yöntemiyle sorunlarını çözebilirler. Şimdi ilk olarak onlarca resim eklediğim halde son eklediğim resmi kabul etmemesi canımı sıktı ve;
-- Phtoshop ile dosyayı açmaya çalıştığımda görselin türünün desteklenmediğini söyledi, yani dosya türünde hata olabilir.
-- jpg formatında olan görseli online jpg to png conventer ile dönüştürdüm, sonra tekrar yükledim olmadı, dosyanın yapısı ile problem yok
-- Sonrasında diğer yüklediğim resimlere bakınca hepsinin boyutu 1 MB'dan azdı, convert ettiğim dosyayı PS bu sefer açtı, hemen jpg olarak farklı kaydederken kalite ayarını biraz düşürdüm ve 900 kb olarak yükledim, sonuç olarak sorun çözülmüş oldu.
++ Tabi dizin izinlerinin 775 olduğu ve hostingin alan kısıtlamasına ulaşmadığım konularını geçtim Wordpress yükleme ekranında 32 MB en fazla yüklenebilecek dosya boyunu belirtirken farklı dosyalar için mi geçerli emin olamadım.
++ Ayrıca dizin izinlerini gerekmedikçe 777 vermeyin, art niyetli kimseler bunu kendi amaçları için çok rahat kullanabilirler :)
++ Eğer sorun hala devam ediyorsa jetpack cdn ve diğer resim optimasyon veya compresor'leri kontrol ediniz.
++ Sistemin genel kararlılığını bozacak bir değişklik yaptıysanız yedek alıp tekrar yükleyin wordpres'i
++ .htaccess dosyası ile safe mod'u kapatmak için ufak bir kod yazmanız gerekebilir. Yine olmuyorsa hostinginizin kıytırık bir firmadan almış iseniz sözde güvenlik adı adı altında safe mod'un daimi olarak açık kalması gerektiğini söylerler. Hayır sunucuya virüs yüklemiyoruz sadece dosya ve resim ama bunu evirip çevirirler. Yani yeni bir firma bulun ama yıllık 50-60 ₺ olmasın bari.
Eğer bir çözüm sağladıysam ne ala :) beğen tuşunu kullanmayı unutmayın.