Ülkemizde erişime engellenen siteler nedeniyle internet kullanıcıları artık mağdur olmayacak. Uzun süredir beklenen güncelleme, nihayet başladı.

Daha önce birçok defa uygulamaya geçirilen sitelere erişim engeli, başta Blog’lar olmak üzere çok sayıda internet kullanıcısını mağdur etmişti. Bu mağduriyetin nedeni de, sadece yasaklı içeriği yayınlanan blog’un değil, tüm alan adının yasaklamasıydı.
Ülkemizdeki siyaset gündemini sarsan kaset skandallarından sonra ilgili videoların yayınlandığı blog’lar, gelen şikâyetler üzerine izlenmeye alındı ve jet hızıyla erişimlerin engellenmesi kararı çıktı. Bu aşamada blog sahipleri de endişe ile beklemeye başladı.

Çünkü *******ünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), daha öncesinde olduğu gibi tek bir blog’a değil, tüm alana erişim engeli koyuyordu.

Ve beklenen bu sefer olmadı.
Sadece söz konusu blog erişime kapatıldı ve diğer blog’larda herhangi bir iletişim sıkıntısı olmadı. Bu gelişme, gösterilen tepkiler ve yapılan eleştirilerden sonra TİB’in önemli bir adım attığını gösteriyor.



Yukarıdaki ekran görüntüsünü aynı bilgisayarda aldım.
Yasaklanan blog da Wordpress.


TİB İnternet Dairesi Başkanı Osman Nihat Şen ile kurduğum diyalogda da toplumun her kesiminden gelen önerilerin değerlendirildiğine olan inancımın arttığını söyleyebilirim.

Farklı görüşlerin zenginlik olarak kayda geçtiği güzel günler için yeni adımları bekliyor olacağız.


Kaynak: Hakkı Alkan