iyi akşamlar arkadaşlar. Bildiğiniz gibi facebook canlı yayın özelliğini tanıttı ve tüm dünyaya kullanıma sundu.Bir yayında periscope kadar fazla izleyeciye ulaşamasada toplamda periscope'den daha fazla sayıda yayıncı bulunmakta.
Bende bununla ilgili bir çalışma yaptım şuan beta sürümü olsa da kafamdaki birçok şeyi kendi çağımda halletmeye çalıştım. Dünyada araştırdığım kadarıyla böyle bir sistem mevcut değil.Peki siten nasıl derseniz:
-Facebookda yayınlanan canlı yayınları (Yalnızca public olanları) facebook aramalarından çekiyorum ve siteme ekliyorum. ülke/popüler gibi aramaları kategorilendirdim.
Örneğin Türkiye'de yapılan yayınlar için link
-Facebook üzerinden üye olarak facebook canlı yayın profil sayfası oluşturabiliyorsunuz. Örnek link
-Bilgisayardan canlı yayın yapma link
Yani bazı sorunlar olsada şuan için sistem çalışmakta. Sizce sitemi nasıl tanıtsam daha kolay bir şekilde kalıcı ziyaretçi çekebilirim? Facebook reklamı mı vermeliyim? Adwords reklamı mı? Facebook reklamı cazip geliyor ama farklı bir sitem için reklam vermiştim beğenme/görüntülenme var tıklama yoktu.
Birçok blog sitesi facebook canlı yayınları ile ilgili blog yazısı yazıyor.Birçok wmaraci üyesi de bloglarında yer veriyor. Zannımca haberleri olsa bu siteye de yer verirler ama etkili şekilde ulaşma konusunda kararsız kaldım.Reklam platformu ve izleyebileceğim yöntemler hakkında ve de sitemle ilgili olumlu/olumsuz görüşlerinizi bildirirseniz memnun olurum.