Aşağı yukarı 10 yıldır bu işin içindeyim. Şu an bir üniversitede doktora tez aşamasındayım ve bir terslik olmazsa 2-3 yıla öğretim üyesi olacağım. Mühendislik fakültesinde yani işin mutfağında olduğum için hemen hemen her mühendislik hakkında bilgim var. Ayrıca yine ODTÜ, Boğaziçi, İTÜ gibi hemen hemen tüm kalbur üstü üniversitelerde hem akademisyen olarak çalışan hem de mezun olmuş arkadaşlarım var. Fakat daha sınava girmeden sıralamanızı almadan bunları konuşmanın varsayımdan ibaret olduğunu düşünüyorum.

Mesela 3 meslek yazmışsınız ama belki LYS sıralamanız beklediğinizden farklı gelince hiç aklınızda olmayan bir mesleği düşünmeye başlayacaksınız ve tercih edeceksiniz veya sıralamanıza göre mesleklerin tercih listesindeki sırası da değişecek (yazdığınız okullar bağlamında). Atıyorum iyi bir sıralama alırsanız belki İTÜ bilgisayarı öne yazayım diyeceksiniz, sıralamanız nispeten düşük olursa belki öne mekatronik mühendisliğini yazacaksınız gibi...

Özetle sıralamanız belli olunca aklınızdaki bölüm ve okulları kesinleştirip sorarsanız hem meslek hem de üniversite olarak elimden geldiğince yardımcı olmak isterim. Forumdaki diğer arkadaşlar da sağ olsunlar yardımcı olmaya hazırlar zaten. Pek çok meslekten birileri var. Bilgi konusunda sıkıntı yaşamazsınız.

İyi çalışmalar.