-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Öğretmen / Yazar
-
-
Ad Soyad
A** B**
-
-
-
Ticaret
77, (%100)
Merhabalar. Bir projem için domain ararken niye Türkçe karakterli domain almayayım ki diye düşündüm. Biraz araştırdım ancak net bir cevap bulamadım. Sizce Türkçe karakterli domainin diğer domainlerden seo ve google açısından bir dezavantajı var mı? Bildiğiniz gibi domain adı bir kodlamayla yapılıyor ve url olarak farklı bir yapısı oluyor.
Tecrübe eden ya da bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim.
Ozi
.
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Devoloper
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
50, (%100)
Ben denk gelmedim googlede ordan pay biçin. Mesela - kullanmak sıkıntılı diyorlar youtube-mp3.org var emsalleri çok . Sonra .istanbul domaini .top domaini sıkıntılı seoda diyorlar çoğu kelimede ilk sayfada olan var. Böyle böyle fakat ben hiç türkçe kelimeye rastlamadım. Varmıdır illaki vardır, fakat çekişmeli bir konu.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Ziraat Katılım I.T
-
-
Ad Soyad
B** Ç**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
domain yapısı değişiyor bence iyi bir şey değil örn: emreyılmaz ismi şu şekilde oluyor
xn--emreylmaz-zpb.com içeriğin iyi olsa bile domain linkler sıkıntı çıkartacaktır deneyenler varsa onların konuya yorum bırakması daha doğru olacak sanırım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
İnternet ve Bilişim hizmetleri
-
-
Ad Soyad
S** O**
-
-
-
Ticaret
15, (%100)
domain tr olmasının bir zararı yoktur hatta iyi kullanılabilirse yararlı bile olabilir. Tamamen yapacağınız seo ve içerikle ilgili endişe etmeyiniz.
Özelliklede türkçe aramalarda sağlam bir çok Tr site mevcut.
Feyyaz
MescidiHaram.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
IT
-
-
Ad Soyad
F** A**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
sade domainler hoşuma gidiyor benim.. :)
HAKİKİ KARAKOVAN SÜZME BALIMIZ MEVCUDDUR. KONU LİNKİ İSTEYİNİZ.
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
İ** Y**
-
-
-
Ticaret
53, (%100)
Tr karakterli domainler genelde arama sonuçlarında isim olarak çıkıyor. Örnek yılmazkuaför.com gibi. Alt sayfalarda yılmazkuaför.com/masa gibi hiç denk gelmedim.Zaten google Türkçe kelimeleri tanımıyor link yapısı saçma sapan rakamlara dönüşüyor hem sizin hemde siteye gelen ziyaretçinin siteden soğumasına sebep olur.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Öğretmen / Yazar
-
-
Ad Soyad
A** B**
-
-
-
Ticaret
77, (%100)
değerli yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar. Konuyu hala araştırmaktayım. Birkaç defa denk gelmiştim ilk sırada çıkan Türkçe karakterli domaine ama şun aynı aramada onları göremiyorum. Google Türkçe karakterleri de tanısaydı keşke.
kgul
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
yazılım mühendisi
-
-
Ad Soyad
K** G**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Tanıyor zaten hiç te sorun olduğunu sanmıyorum d ö v i z nokta c o m örneğii... 2. sayfada gayet güzelde oranları ve yeri.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Memur
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Google'a İbrahim saraçoğlu diye arattığınızda imzamdaki Türkçe karakterli İbrahim saraçoğlu sitesinin ilk saydada olduğunu görebilirsiniz. Not olarak belirteyim seosu bana ait değil siteyi satın almıştım.