Öncelikle çok haklısınız. Sosyal medya hesaplarında gün boyu saçma sapan trip atmalar, laf sokmalar veya sahte çocuksu paylaşımları görüyorlar. Aslında yüzlerinde bir gram ifade oluşturmuyor gördükleri içerikler ama sosyal medya işte... Neymiş BÜYÜK. Yemişim böyle büyüklüğü. Şahsen günde birkaç kez açıp anında kapatırım facebook hesabımı.

Nedenlere gelecek olursak benim kafamda iki neden var.

1-) Herkes her türlü alıntıyı yapıp her bilgiyi sitesinde barındırıp kalitesiz web siteleri ve içerikler ile ve insanları spam/fake bilgilerle boğan yapılar ile canından bezdiren sözde web sitesi kurucuları yüzünden insanlar herkesin kullandığı ve bildikleri siteler(sosyal medya) siteleri dışında sitelere girmiyor. Herkes bir alanda uzmanlaşmaya çalışmalı. Yani her daldan çalmak isteyen web siteleri yüzünden oluyor bu durum aslında. Google'den bir şey arıyor bakıp saniyler içinde çıkıyor.

Mesela eskiden bir siteyi sabit olarak takip etme diye bir şey vardı. Onu kaydederdik falan. Üye olurduk ya da anasayfamız bile yapardık çok beğenirsek. Şimdi girilen web sitesinde aranın içeriğe bakıp saniyeler içinde çıkış yapılıyor. Site ismine linke bile bakmıyor insanlar.

2-) İnsanlarımız çok büyük bir boşlukta yaşıyorlar. Yarım sayfa bildiğiniz yalnızca 500 kelimeden oluşan bir yazıyı bile okumamak için kapatıyorlar. Anca facebook veya diğer ağlarda video izlerler saçma sapan şeyler izlerler.(Kendilerini hiç şaşırtmadığı ve kendilerine hiçbir şey katmadığı halde)
Neymiş efendim Vine, neymiş caps, vs... Yahu boş beleş yaşayıp gidecek insanlık yazık vallahi acıyorum halimize.