siteniz yeniyse al in seo yada yoast ı kurmalısınız. her ikisini de kullanmanız iki tane atın üstünde tek semerle oturmak gibi olur. birisini seçip onunla yolunuza yürümelisiniz. kimisi yoast iyi der, kimisi al in seo iyi der, bu tartışılır.

ancak önerim al in seo, çünkü kaç site gördüysem 10 u al in seo, 7 si yoast şeklinde çıktı.

sitenin sosyal medya kanadını oluştur. tüm sosyal medya hesapları site adı veya anahtar kelime üzerine olsun, hepsini de siteyle ilişkilendir.

günlük 1 makale yetmez, en az 3 en fazla 5 yada tercihinize kalmış güncel gidin.

anahtar kelimeleri yeni sitede 3 ü geçmeyin, eskidikçe 5 ve 10 a doğru makale uzunluğuna göre gerçekleştirin.

wordpres ile ilgili seo eklentisi başta olmak üzere tüm önemli eklentileri araştırıp kurun, ancak çok eklenti siteyi yavaşlatır ve belkide öldürür ki makine değil hosting ise...

rakip siteniz kimse onu iyi analiz edin, onda ne varsa ne yüklüyse ne varsa aynısının daha iyisini yapın.

tanıtım yazıları alın, seo paketi ilk etapta almayın, forum tanıtım vs çöp çalışmalar yapmayın. haftalık tanıtım yazıları alın.

google bing yandex hepsine kayıt olun ve sitemap i gönderin.

herşeyden önemlisi güzel bir tema kullanın ve ziyaretçi ile etkileşimli olun.

başka aklıma gelmiyor, gelirse yazarım. en önemli önerim rakibiniz kimse veya açtığınız sitenin benzerlerini bulup onları inceleyin, kaynak kodlarına bakın hangi eklentileri kullanmış, ne yapmış ne yapmamış inceleyin, muhabbet kurun sorun soruşturun.

kolay gelsin.