Kingjames adlı üyeden alıntı

Yine biri ortaya taş attı . yiyin birbirinizi :D

Yalnız bu konuda herkes aynı fikirde :) Henüz muhalefet olan yok kardeşim nesi kötü her şey çok güzel diyen çıkmadı. 2002 2008 arası net çok güzel geçti bak hiç lafım yok ama onun ceremesini daha uzun yıllar çekeceğiz, zaten o güzel geçti algısı da deprem sonrası yaşanan büyük ekonomik krizde ki perişanlığın farkındalığı aslında. Hani çok çok çok acıkırsın da basit bir yemek bile çok lezzetli gelir ya öyle bir durumdu. 6 yıl normalleştik sonra tekrar başa sardık.

Zenginin daha zengin fakirin daha fakir olduğu, milletin emeğini borsanın %67+ bir oranla sahibi olan yabancıların ve bankaların sömürdüğü bir dönemi yaşıyoruz. Hoş mecliste ki diğer partilere yönetimi versek birden şimşek çakmış gibi refaha kavuşuruz falan da diyemiyorum, ot bok özelleşti ve devletin vergiden başka geliri kalmadı her adımın bedelini yeni bir vergi ile halk yüklenmek zorunda :) Genelde reklamlar ile gerçekler bambaşka oluyor :) Bana göre dönülmez bir çıkmaza girdik, ileri tarihlerde daha da beterleşecek her şey, zaten ekonomiyi herkesten iyi bilen Mehmet Şimşek de aynı şeyi söylüyor.

Emin Çapa araştırmalarını falan takip ediyorum Mahfi Eğilmez gibi bir çok insanı takip ediyorum ve onların da en iyimser yol haritaları eğitime dayalı, eğitim ar-ge ve nitelikli üretimle düze çıkarız diyorlar, bu bahsettikleri şeyi sıfırdan şekillendirip meyvelerini yemek de temizinden 10 yıldan fazla bir zaman demek, yine bunun yanında kent yaşamına alışan insanları tekrar tarıma hayvancılığa yönlendirmek de gerekiyor bunların hiç biri kolay şeyler değil.

Vatan haini demek şimdi meşhur oldu ama bence bu ülkenin asıl hainleri , Köy Enstitülerini kapatanlar, Köy Kent gibi bir projeyi çöpe atanlar, Erbakanın Fabrika üreten Fabrikalar hayalini yani ağır sanayi atılımını yapmayıp yok sayanlar engel olan ciddiye almayanlar. Her gelen ucuz siyasi hesaplarla bir yerlerden takoz koyduğundan ülke bu hale düştü. Mükemmel projeleri siyasi çıkarlarına ters düşüyor diye çöpe ata ata 50 yıl 100 yıl geride kaldık. Allah var şimdi bütün bunlar 15 yılda olmadı tabi ama bu son 15 yılda bundan farklı olmadı ne yazık ki. Boru değil 80 milyon nüfuslu ülkeyiz ama ne arabamız var ne silahımız var ne uçağımız var ne elektronik markamız var ne tarımımız kaldı ne adam gibi sanayimiz var bir bokumuz yok. Koca toprağımız olduğu halde bir iki yıl önce saman ithal etmeye kadar düştük, marketlerde pirinç mercimek nohut vs. arkasını okuyun kanadadan amerikadan falandan filandan geliyor. Yani ne köylü olabildik ne şehirli :) ne tarım ülkesi olabildik ne sanayi.