Birçok arkadaş bilgi sahibi olmadığı halde karalama amacıyla yorum yapmış.
Örneğin Bulgaristan bizden 10 yil ileride lafı.Bulgaristan nüfusu kadar bizim üniversite öğrencimiz var bundan 10 yıl önce öğrencilere bu kadar burs veriliyor muydu ? Örneğin ben yurtta kalıyorum otel gibi günlük 9 TL yemek aylık 270 TL eder + barınma elektrik su ısıtma dahil + masa tenisi,yabancı dil eğitimi vs. Ne kadar biliyor musunuz ? 175 TL bunu çoğu öğrenciye nasıl sağlayacak nereden alıp verecek e tamam öğrencilere vermesin herkesin sofrasına koysun Bulgarlar gibi olalım öyle mi ? BU hesaba her ay belirli öğrencilere verdiği 400 TL bursu saymiyorum.
Harç alıyordu eskiden şimdi almiyorlar.
Bi arkadaş demiş ki Kore 1980 lerde bizden geriydi evet bizden geriydi ama bu farkı son 10 yılda atmadi 1960-1980 lerde uyguladığı ileriye dönük yatırım (teknolojik) yatırımlar ile yaptı ve meyvelerini 2000 den sonra topladilar.
Gelelim baska bir arkadasin cevabina baska ulkelerden ziyaretcileri geliyormus ve bu ziyaeetciler Turkiyeden daha dusuk kalitede ki bir ulkeden geliyorlar elbette ki Turkiye olacaktir bu Turkiyenin piyasasinin kotu oldugunu gostermez.Bir Çin vatandasi Amerikaya giderse alacagi urun kendi ulkesinde 2 ise ABD ' de 10 dur.
Turkiyede kazandigin parayi gider ABD de yersen ac kalirsin.Ayni sekilde bizden dusuk ulke vatandasi bizdd yerse ac kalir..
Siz 1980 olaylarini gormus bir ulkenin vatandaslarisiniz millet 80 lerde 1 yil 1 yil atlarken 5 yil 5 yil ilerlemis biz ise farkli davalar yuzunden 20 yil geriye dusmusuz.
Telefondan yaziyorum fazlada uzatmak istemiyorum.