https://tr.wordpress.org/plugins/wp-mail-smtp/

Böyle bir eklenti var, Wordpress'ten gonderilen mailleri phpmail yerine SMTP üzerinden gönderiyor, böylece phpmyadminden birşey değiştirmeniz gerekmiyor. Ufak bir araştırma ile çözülebilecek bir konu.

Ayrıca phpmail fonksiyonu bir çok firmada kapalı ve bu uzun süredir bu şekilde. Phpmail fonksiyonu ile kullanıcılar milyarlarca maili bilgileri dahilinde ya da bilgileri dahilinde olmadan atabiliyorlar. Bu limitlendirilemiyor ve önüne geçilemiyor, sunuculara ekstra yük, mail günümüzde çok aşırı önem arz ediyor, kullanıcı adı ve şifre ile gönderilmesi, gönderilen maillerin kontrol altında tutulması, hem sizin hem de bizler icin çok büyük bir gereksinim.

Evet phpmail basit, ayar yapmıyorsunuz, test yapmıyorsunuz, ama 5 dakikanızı ayırıp phpmail yerine SMTP kullandığınızda şunlar oluyor ;

sistem yöneticileri saatlerce sunuculardaki yük problemleriyle ve kendi açıklarından dolayı hacklenen wordpresslerden çıkan mailleri temizlemekle, bunlara çözüm bulmakla, blacklistlere giren ipleri bu listelerden çıkarmakla (ki bu hem zaman hem de bazı listelerde ücretiyle yapılan bir iş) blackliste giren ip den dolayı mail gonderemeyen ve telefonda bizi yerin dibine sokan, yıllardır yaptığımız işi yerden yere vuran, emeklerimize argo kelimeler kullanan, saatlerce bizi kilitleyen müşterilerle uğraşmamış ve kullanıcılara daha sağlıklı hizmetler sağlamış oluyoruz :)


Konu sahibine :

"Ortalama aynı anda 2bin kişiyi kaldırması gerekiyor."

Paylaşımlı web hosting hizmeti ile ortalama olarak aynı anda 2 bin kişiyi HTML site kullansanız bile kaldırmanız biraz zor. Diğer arkadaşlarda tam anlamamış sanırım, aynı anda 2000 kişi deniliyor. Aynı anda, eş zamanlı. :)

Sizin muhtemelen bir kiralık sunucuya, çok iyi optimize edilmiş bir yazılıma ihtiyacınız var. Lütfen 2 $ ya da 10TL ücretle paylaşımlı hosting alıp hem kendinizi hem de karşınızdaki firmayı zor duruma sokmayın.