Blogizim arkadaşımızın yazdıklarına atfen;

1929-1939 döneminde dünya sanayii üretim artışı oranı %19, Türkiyede %96 oldu. Türkiyede kişi başına düşen gelir ve millî gelir arttı. Paramız değer kazandı. Merkez Bankasında döviz ve altın birikimimiz oldu. Enflâsyon hep çok düşük tutuldu, bütçemiz denk kalabildi.

Ulaştırmaya büyük önem verilerek kısıtlı bütçemizle 1923-1940 yılları arasında ülkedeki demir yolu uzunluğu iki katına çıkartıldı. Osmanlı Devletinde mevcut 3350 kmlik demir yoluna 1939a kadar 3000 km daha eklendi. İç-Doğu-Batı Anadolu demir yolları ile birbirine bağlandı. Köprüler, sulama kanalları, hastahane, okul binaları yapıldı. Kapitülâsyonlarla işletmeleri yabancı devletlere verilmiş su, elektrik, hava gazı, liman işletmelerimiz büyük paralar ödenerek geri alındı.

Yıkılmış bir ülkeyi yeniden canlandırırken sermaye, imkân, yeterli iş gücü ve uzman alanlarında çekilen büyük sıkıntılara, ödenen dış borçlara rağmen Türkiye ATATÜRK döneminde her alanda ve tüm bölgelerde gerçek bir ekonomik inkılâp gerçekleştirdi ve en başarılı ekonomik dönemini yaşadı. Devletin, ülkemizin ve halkımızın içinde bulunduğu zor koşullardan ötürü, kamu yararı gereği olarak, ekonomik alanda hizmetlerin bir kısmını üstlenmesi, devletçilik ilkesinin de kaynağını ve anayasaya girme nedenini oluşturmaktadır.

Blogizim, limanımızı, *******umuzu, tedaşımızı özelleştiren, her karışı için kan dökülen bu toprakları satan, güzel dilimizi doğru kullanmayanları tekdir ile itham etmeye müsade göstermeyen insanları savunanlardansınız herhalde. Benim kelime dağarcığımda, ahlâkımda maalesef böyle şeyler bulunmuyor. Yazmış olduklarınız yüzünden size kızmıyorum yanlış anlamayın. Bu yetiştiriliş tarzı ve aileden kaynaklanır. Sizin bu tür cümleler (kitap oku, kelime dağarcığını geliştir gibi akilane olmayan hayal ürünü düşünceler) kurmanız sizin suçunuz değil. Kendinizi lütfen suçlamayın.
Özür bab'ını hiç açmayacağım, bu mesajlardan sonra umarım doğru düşüncelere sahip olacağınızı ümit ediyorum.

Mesajım silinmiş, üzüldüm. Umarım tüm mesajlarım silinir ama biz güzel dilimizi doğru kullanırız.
Iyi forumlar dilerim.