demircanuzer 1 reklam da koysan 10 reklam da koysan kazanacağından ne bir kuruş fazla kazanırsın, ne de az. sayfayı reklamla doldurmak daha çok kazanç manasına gelmiyor.

Ne yazıktır ki bu yüzden fazla reklam almaya itiyor bizi bu durum.


Fazla reklam aldıkça sorun azalmıyor, sorunun büyümesine neden oluyor. Site sahipleri sürekli ziyaretçiden yakınıyor. Artık küçük çocuklar bile sitelere girerken o sitede çok reklam var diye girme diyorsa biraz özeleştiri yapmak lazım.

Ben de Adsense yayıncısıyım. Oturup özgün içerik yazıyorum. İsteyen tıklar, istemeyen tıklamaz reklama. Ben sevdiğim için yapıyorum bu işi.

Domain 25 TL. Aylık standart hosting paketleri 4-5 TL. Bir siteden ayda minimum 30 TL kazanamayan biri zaten bu işi yapmasın.

Biri teknoloji sitesi açıyor, biraz kazandı mı peşinden 100 kişi daha. Burada birbirinin ayağına sıkan gene site sahipleri. Bu sitedekiler işte. Sen, ben...

Gelir kazanmak için değil, bu işi seviyorsanız ve yeteneğiniz varsa yapın. Herkes site açıp para kazanacak diye birşey yok. Ben enstrüman çalamam. Şimdi elime gitar alıp çalmam vfe insanların bunu beğenmesini beklemem ne kadar gerçekçi olur?

Buradaki insanların da birçoğu 2-3 ay siteden gelir gelmeyince bırakıyor. Böyle tonla site varken bu işi 5-10 yıllık yapan adamlarla zaten rekabet edemezsiniz.

Reklamıma tıklanmıyor diye daha fazla reklam eklemek çözüm değil. Demek ki bir şeyi yanlış yapıyorsunuz. İçeriğin kalitesini arttırayım diyen görmedim ben daha. Konuyu açan kişinin özelinde söylemiyorum bunları da. Bakın site satış kategorisi satılamayan sitelerle dolu. Çünkü hep aynı kategoriler, hep aynı içerikler... Farkındalık yaratan birşey yok.

Ben son açtığım siteye 4 ay reklam eklemedim. Sadece içerik girdim ve tanınırlığının artmasını sağladım. 4 ay sonunda reklamı eklediğim günden birkaç gün sonra site günlük 13-15 TL bırakmaya başladı. Reklam yerleşimi tamamen Google'a uygunken. Demek ki oluyor.

Ekonomi sitesi açıyorsanız, ikinci açacağınız site de ekonomi sitesi olsun. Böyle kendi kategorinizde otoriterleşin. Bir teknoloji sitesi, 2 sağlık sitesi, 3 memur sitesiyle zaten bu işler olmaz.

Başta da yazdığım gibi konuyu açan kişiye değil, genel olarak sürekli bu durumdan yakınan kişiler için söylüyorum bunları.